Workshop: Resultaat Gericht Ondernemen

2e groep start medio februari: U kunt nog aansluiten!

Keyport 2020 regio – Een van de pijlers van Keyport 2020 om de regionale economie te stimuleren is: het versterken van ondernemerschap. Het project Resultaat Gericht Ondernemen is daar een concreet voorbeeld van.

De eerste groep van 10 ondernemers is in oktober 2017 gestart. De tweede groep begint in februari.“We voorzien in een grote behoefte!”

Projectleider Irene Vervuurt vertelt: alle deelnemers zijn enthousiast. Omdat het werkt! De impact in de praktijk is groot. De vraag van de deelnemers is telkens min of meer dezelfde: “HOE kan ik mijn medewerkers meer in positie krijgen? Zodat ze met me mee gaan denken en meer zelforganiserend handelen? Ze weten toch waar we met het bedrijf naar toe willen?” Maar dat ”weten waar we naartoe willen” wordt nog wel eens overschat.

De aanpak
Stap 1 is dan ook om je persoonlijke succesfactoren en je bedrijfskoers scherp te krijgen. Is je koers helder, dan kun je hem ook beter overbrengen naar je medewerkers. Waardoor je ze in staat stelt om met je mee te ‘ondernemen’. Ondernemerskracht vergroten noemen we dat, stap 2. Het gevolg is dat jij als ondernemer, meer tijd krijgt om te doen wat echt belangrijk is voor de toekomst van je bedrijf: groei, een nieuwe locatie, personeel, nieuwe markten. Je ambities realiseren, stap 3. En ook daar gaan we binnen RGO concreet mee aan de slag.

Het resultaat
De eerste groep is nu halverwege het traject. Een greep uit hun reacties:

Erwin Stienen, Stienen Bedrijfselektronica BV, Nederweert: ´Ik ben meer resultaatgericht dan ik zelf dacht….ik ben meer controle-gericht dan ik zelf dacht.´

Henk Vos, Uniteq BV, Weert: ´Bewustwording van onze positionering en een nieuwe kijk op hoe je samen het bedrijfsdoel kan bereiken´

Dimitri Romeijnders, MORPAK BV, Ospel: ´Ik krijg meer inzicht en verdieping in mijn koers en strategie; gekoppeld aan mijn persoonlijke drijfveren en mijn IK´

De tweede groep start in februari
De laatste drie bijeenkomsten voegen we de twee groepen samen. Voor meer onderlinge uitwisseling en nog meer ‘leren van elkaar’. Dat doen we volgens een beproefde methodiek waarbij de ondernemers elkaar tips gaan geven. Vervolgens voegen we daar de vraag aan toe: Wat heb jij nu nodig om die volgende stap te kunnen zetten? En wie of wat kan je daarbij helpen; Denk dan bijvoorbeeld aan Keyport, het Liof, Ondernemend Limburg? De lijntjes zijn kort, een eerste contact is snel gelegd.

Nieuwsgierig?
RGO is er voor MKB bedrijven van 5 -100 medewerkers in bijna alle branches. In de 2e groep kunt u nog instappen. Interesse? Bekijk de flyer en bel voor een intake gesprek om vast te stellen of dit project toegevoegde waarde heeft voor u.

BRONKeyport 2020
Vorig artikelKim Wilson op Moulin Blues 2018
Volgend artikelZwemprotocol voor waarborging veiligheid schoolzwemmen