Rogstaekers bouwen eigen horecaplein op de Markt

Foto: De Rogstaekers | Adrie Hendriks

WEERT – Tijdens de komende vastelaovendj dagen van zaterdag 10 t/m dinsdag 13 februari 2018 krijgt Weert zijn eigen Arena. De Markt in Weert zal voor een groot gedeelte worden overkapt. Tussen de Martinuskerk en café De Gruyter sluit een groot podium hier op aan. Op de Markt en het podium zullen een groot aantal vastelaovendj activiteiten van de stadvastelaovendjvereinging de Rogstaekers gaan plaatsvinden. De Arena zal worden voorzien van alle horeca voorzieningen, zoals drankenbars en verder zijn er enkele foodtrucks aanwezig.

Zondag
Op zondagavond zal de prijsuitreiking van de Groeëte Optocht worden gehouden. De winnaars van de Knouwelpriês en de felbegeerde Gouwe Rog zijn de hoogtepunten. Het zal echter geen saai oplezen van uitslagen zijn maar er wordt een groot feest omheen gebouwd met grote lokale en internationale artiesten zoals Ronald en Carien, Tim & Joerik en Patrick Hendrikx.

Maandag
Op maandag trekt de Wichtertocht door de stad. Jong geleerd is oud gedaan. De winnaars van de Kleine Gouwe Rog, Zulvere Knoeëk en Broonze Bakfiets worden tijdens een feestelijke hosmiddag, met discjockey, op de Markt bekend gemaakt. Een feest voor de gehele familie en als de kinderen worden geamuseerd zal dat ook wel voor de volwassenen gelden.

Dinsdag
Dinsdag loopt de vastelaovendj dan weer op zijn einde maar dan wordt ook alles wat vastelaovendj in zich heeft uit de kast gehaald. Er wordt vanaf 14.30 uur een groot blik met artiesten open getrokken en begint ’t ‘Lindeboom Fieëst oppe Mêrrentj’. Om wat namen te noemen: Marleen Rutten, Bjorn en Mieke, Ronald en Carien, Mark en Wilhelmien, de Broeëds Brothers. Om in te lijsten Bjorn van Berkel, Patrick Hendrikx en de Toddezék. Het wordt een groot en gezellige happening dat door gaat tot 20.00 uur en dan overloopt in de abdicatie van de Preense.

 

Vorig artikelRaadslid John Nouwen (73) voelt zich afgedankt
Volgend artikelMidden-Limburg voldoet aan de imagowaarden: toegankelijkheid, gastvrijheid, rijk aan historisch en natuur