Raadslid John Nouwen (73) voelt zich afgedankt

Raadslid John Nouwen

WEERT – Weertenaar John Nouwen (73) voelt zich afgedankt zo meldt Dagblad de Limburger vandaag. Hij zette zich vele jaren in voor het CDA in zijn woonplaats en was raadslid, maar nu past hij niet meer in het profiel dat het CDA-bestuur voor haar volksvertegenwoordigers voor ogen heeft.

Nouwen stond vier jaar geleden ook al op een onverkiesbare twintigste plek bij de Weerter gemeenteraadsverkiezingen, maar wist via voorkeurstemmen toch in de raad te komen. Hij staat niet meer op de kandidatenlijst van het CDA. Tegen zijn wil. „Dit is mijn levenswerk”, aldus Nouwen. Ondanks zijn teleurstelling piekert Nouwen er niet over naar een andere partij over te stappen. „Ik ben een CDA’er in hart en nieren en hou mijn rug recht”, spreekt hij uit tegen Dagblad de Limburger.

Besluit ledenvergadering CDA Weert
De ledenvergadering van het CDA heeft in december besloten om John Nouwen niet meer op de lijst te plaatsen. Volgens CDA-voorzitter Rita van Deuren wordt het raadswerk steeds complexer en heb je als raadslid daarvoor een aantal competenties nodig. “We hanteren een aantal criteria waaraan een raadslid moet voldoen”, zegt ze. “Daarop heeft onze selectiecommissie onze kandidaten uitgezocht. Alle zaken zijn zorgvuldig afgewogen”. Het CDA vindt het erg vervelend dat John Nouwen deze gang van zaken zo ervaart.

Vorig artikelPartij vaten gevonden in Budel
Volgend artikelRogstaekers bouwen eigen horecaplein op de Markt