Zinkfabriek Nyrstar wil 59 banen in Budel-Dorplein schrappen

BUDEL-DORPLEIN – De komende drie jaar gaat Nyrstar in zijn zinkfabriek in Budel-Dorplein 59 van de 460 banen schrappen. Het zinkconcern dat wereldwijd actief is, heeft de afgelopen jaren zwaar te verduren gehad onder de economische crisis en sterk gedaalde zinkprijzen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De productiviteit en rentabiliteit van de zinksmelters waaronder die in Budel zijn doorgelicht door bureau McKinsey.

Zinksmelters
Over de andere zinksmelters van Nyrstar is bekend dat ook in Balen en Overpelt een personeelsreductie in het vat zit. Het concert wil daar volgens de vakbonden de bezetting met 121 van de 570 arbeidsplaatsen verminderen.

Vorig artikel17 januari 1955: Grootse plannen
Volgend artikelLaatste stand van zaken ‘Same sterk vör oos Kerk’