17 januari 1955: Grootse plannen

Kanton Weert 17 januari 1955 Digitale studiezaal Erfgoedcluster

Tijdens de persconferentie op maandag 17 januari 1955 geven de voorzitter, de heer ir. De Vries, en de secretaris, de heer Stor, van de V.V.V. ‘Weert Vooruit’ een uiteenzetting over grootse plannen in dat jaar.

De geplande activiteiten moeten het toerisme bevorderen en Weert op de kaart te zetten!
Zo is er een voorstel om landelijk een folder te verspreiden waarin de aandacht wordt gevestigd op de vele historische gebouwen van de stad en de befaamde Weerter vlaai.

Ook zal in de landelijke dagbladen een bericht (met illustratie) moeten verschijnen waarin staat dat Weert gemakkelijker bereikbaar is vanwege de verbeterde Eindhovenseweg.
Tijdens de zomermaanden worden op de uitvalswegen borden geplaatst met daarop informatie over al hetgeen Weert dan voor de toerist te bieden heeft.

Daarnaast wil de V.V.V. ‘Weert Vooruit’ de geplande stadsfeesten ondersteunen. Het gaat daarbij onder andere om de viering van Koninginnedag op 30 april, de Nationale Bevrijding op 4 en 5 mei en de viering van de bevrijding van Weert op 22 september.

Van 4 tot en met 11 juni organiseren de stedelijke harmonie St.-Antonius en de kerkelijk harmonie St.-Jozef een groot muziekfestival. Daar worden veel bezoekers bij verwacht. Zoveel zelfs dat de V.V.V. ‘Weert Vooruit’ denkt dat de beschikbare hotelcapaciteit onvoldoende zal zijn. Daarom zoekt men ‘gezinnen die genegen zijn om toeristen te herbergen (tegen vergoeding natuurlijk)’.

Een passende straatverlichting staat ook op het verlanglijstje. Een offerte hiervoor is bij Philips aangevraagd. De kosten voor al deze plannen voor 1955 worden geraamd op circa 9.000 gulden. Dat geld is er nog niet.

De V.V.V. ‘Weert Vooruit’ heeft wel van de gemeente een toezegging voor subsidie gekregen. Hoeveel is nog niet bekend en is afhankelijk van de medewerking van verenigingen en de bevolking voor deze grootse plannen.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelWolf bezocht ook Weerterland
Volgend artikelZinkfabriek Nyrstar wil 59 banen in Budel-Dorplein schrappen