Wolf bezocht ook Weerterland

WEERT – De wolvin Naya komt op 29 december Limburg binnen vanuit Duitsland. Vanuit Nationaal Park de Maasduinen steekt ze de Maas over en passeert de A73 bij Venray.

Overdag verblijft ze in de Schadijkse bossen bij Horst. Op 31 december is ze in Limburg en Brabant, in de Mariapeel en de Deurnese Peel. Vervolgens gaat de route verder naar het zuiden, waarbij Nationaal Park de Groote Peel wordt doorkruist, en de A67 en de Zuid-Willemsvaart worden gepasseerd. Op 1 januari is ze dan in het Weerterbos. Daar passeert ze de A2. Op 2 tot 3 januari is ze in de Weerter- en Budelerbergen, waar ze in het moeras bij Budel-Dorplein en de Loozerheide verblijft. Daarna steekt Naya de grens over naar België.

Vorig artikelPolitie op zoek naar getuigen aanrijding fietser
Volgend artikel17 januari 1955: Grootse plannen