Wedstrijdverslagen Dames 1 en 2 MEOS

OSPEL/NEDERWEERT –  Dames 1- Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Born DS1 op het programma. Ons spelertje van de week Bas scoorde als eerste. Daarna begonnen we matig aan de wedstrijd.

We wisten wel te scoren in de aanval, maar in de verdediging waren we niet fel genoeg, waardoor Born DS1 ook telkens scoorde. Hierdoor liep de eerste helft gelijk op en eindigde we met een ruststand van 14-12. Na de rust wisten we wat ons te doen stond. We hebben ons toen ook herpakt. We gingen beter verdedigen en scoorden vaker uit snelle aanvallen. Daardoor liepen we uit op Born DS1 en eindigde de wedstrijd met 30-19! We bedanken ons spelertje van de week, Bas Verheijden, voor het maken van de eerste goal!

Aankomende vrijdag spelen we onze eerste bekerwedstrijd om 20:45 tegen SVM DS1 in Munstergeleen. Daarnaast spelen we zaterdag weer thuis om 19:00 tegen Limmid DS2. Jullie zijn van harte welkom om ons te komen aanmoedigen!

DAMES 2
Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van 2018 op het programma. We moesten tegen de koploper Apollo. We wisten dat dit een pittige wedstrijd zou worden want met de uitwedstrijd hadden we helaas flink verloren. Antoon gaf ons de opdracht om “anti handbal” te gaan spelen.

De bedoeling was dat we vooral rustig zouden spelen om Apollo uit hun spel te halen. Rust in onze aanval betekende dat we kansen zouden afwachten en niet geforceerd moesten gaan spelen. Dit lukte goed want we gingen heel gelijk op. Apollo mistte veel kansen wat voor ons voordelig uit pakte want het lukte ons om te blijven scoren. We gingen de rust in met 10-10. De tweede helft gingen we door zoals we geëindigd waren in de eerste helft.

Apollo ging wat meer druk zetten waardoor hun hoeken vrij kwamen. Doordat wij ook bleven scoren lukte het ons om bij te blijven, het bleef gelijk opgaan. De stand was 18-18. Hierna lukte het Apollo om met 2 doelpunten voor te komen. Wij bleven ook scoren maar konden helaas het gat van 2 doelpunten niet meer dichten. Eindstand 21-23. Ons doel is bereikt want we hebben het de koploper heel moeilijk gemaakt! Met opgeheven hoofd gaan we het volgende week thuis opnemen tegen Manual!