Limburgs Kampioenschap Turnen Heren 2018

Op zondag 14 januari 2018 was het dan zover. De start van het wedstrijdseizoen met de eerste wedstrijd voor het Limburgs Kampioenschap 2018. Tevens was dit de eerste plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie keuzeoefenstof regio Zuid. Deze wedstrijden werden gehouden in de Turnhal van Kerkrade. Voor Tensor Turnen Weert kwamen afgelopen zondag jongens van de 2e, 4e en 6e divisie in actie. Deze eerste wedstrijd van het seizoen was voor veel jongens de eerste echte wedstrijd, dit zorgde natuurlijk voor de nodige gezonde spanning en zenuwen. Turngeweld van de bovenste plank In de vroege zondagmorgen was om 8:30 de start van de eerste wedstrijd waarin de allerjongste mannen mochten aantreden. In deze categorie, benjamin I, debuteerde Kevin van der Heijden met een geweldige wedstrijd. Ondanks dat Kevin op brug een val maakte herpakte hij zich uitstekend en turnde nog een hele mooie rekstokoefening. Uiteindelijk werd dit beloond met een zilveren medaille voor Kevin. Bij de categorie benjamin II waren ook drie debutanten: Tiën Taman, Rik Kuijpers en Mats Liplijn. Zij mochten het in een deelnemersveld van 12 turners tegen elkaar opnemen. Sinds kort trainen deze mannen twee uur per week en dat was ook te zien tijdens de wedstrijd. De ene oefening was nog mooier en nog strakker dan de andere, wat een turngeweld! Alle drie deze heertjes hebben heel goed hun best gedaan en laten zien wat zij waard waren. Rik werd 7e, Mats 5e en Tiën knap 2e, Zilver voor Tiën. Mooie keuzeoefenstof wedstrijd Na het turngeweld van de ochtend was het de beurt aan de negen jeugdturners van Tensor Turnen. Voor de meesten was dit de eerste officiële keuzeoefenstof wedstrijd. De spanning was op de gezichten af te lezen. Dèvan Ho, Freek Driessen, Jort Jacobs, Max Yang en Stan Gielen hebben de afgelopen weken onder leiding van trainer Don de eerste stappen gezet in de keuzestof. Dit houdt in dat ze zelf hun oefeningen mogen samenstellen. Deze moeten ze op de Olympische toestellen laten zien: het voltigepaard in plaats van de paddenstoel, de hoge brug in plaats van de kleine en voortaan de pegasus bij de sprong. De jongens hebben iedereen verrast door te laten zien dat ze al grote stappen hebben gezet sinds de clubkampioenschappen. Vooral op vloer zagen de oefeningen er al flitsend uit. Voor het publiek was het een mooie keuzeoefenstof wedstrijd om naar te kijken. Chapeau mannen! Bij de jeugd 2e divisie kwamen Coen Gielen, Jonah Franzen, Kaj Peek en Rik Kneepkens in actie. Van deze vier heeft alleen Rik vorig jaar al een heel seizoen keuzeoefenstof geturnd. Voor de andere was het dus ook hun debuut. Ondanks hier en daar wat foutjes mogen ze heel tevreden zijn over deze eerste wedstrijd. Bij de prijsuitreiking kreeg Rik de bronzen medaille omgehangen. Maar de verrassing van de dag was Coen, hij sleepte een terechte en verdiend zilver plak binnen. Spanning ten top Ook voor Almar Baudoin was het zijn eerste wedstrijd in lange tijd en waren de zenuwen in het begin aanwezig. Helaas was door de vele afmeldingen in zijn categorie veel concurrentie weggevallen. Dat was jammer voor de wedstrijdspanning werd gedacht… Maar het ging de hele wedstrijd gelijk op en het werd na vijf toestellen toch nog heel spannend. Het was spanning ten top! Helaas had Almar op brug twee hele dikke blaren opgelopen en was het niet verantwoord om nog op rekstok te turnen. Dat was een deceptie en hij baalde enorm. Toch hartstikke tevreden over deze wedstrijd kijken wij al uit naar de volgende. Daar zal Almar dan ook zijn nieuwe rekstokoefening kunnen laten zien. Resultaten waar de jongens allemaal trots op mogen zijn, Proficiat heren. Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

De volgende LK-wedstrijd wordt door Tensor Turnen Weert georganiseerd op 25 februari 2018. Deze wedstijd zal plaatsvinden in turnhal Zuiderpoort in Budel.

Houdt hierover de berichtgeving in de gaten en kom eens een kijkje nemen en de turners aanmoedigen bij deze geweldige sport. We zien u graag de 25e februari, u bent van harte welkom.

Vorig artikelWedstrijdverslagen Dames 1 en 2 MEOS
Volgend artikel15 januari 1586: Knevelarij in Weert