Springstal Ehrens in Weert erkend als KNHS talenten trainingscentrum

WEERT – Stal Ehrens in Weert is gisteren door de KNHS officieel erkend als KNHS Talenten Trainingscentrum (TTC). De nieuwe springstal van bondscoach Rob Ehrens is daarmee de vijfde hippische locatie in Nederland met deze status.

Op dinsdag 19 december bevestigde Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, het TTC-schild aan de gevel. Dit gebeurde in het bijzijn van het KNHS Talententeam 2017, de teamleden waren deze dag in Weert aanwezig voor een bijeenkomst. “Om talentvolle paardensporters zo goed mogelijk te begeleiden en door te laten stromen naar de top zijn goede trainingscentra nodig,” vertelt Maarten. “Binnen het KNHS Talentenplan gebeurt dat onder andere op de KNHS Talenten Trainingscentra, en we zijn heel blij dat we hiervoor nu ook terecht kunnen op de fantastische nieuwe locatie van Rob.”

“Ik ben al heel lang betrokken bij het talentenplan van de KNHS,” zegt Rob Ehrens. ”Op onze nieuwe springstal hebben we alle faciliteiten om toptalenten verder te helpen in de springsport.”

De huidige TTC’s zijn:
Dressuur – Academy Bartels in Hooge Mierde
Dressuur – Dressuurstal van Baalen in Brakel
Eventing – Lips Stables in Breda
Springen en Dressuur – TTC Zuid Holland in Rotterdam
Springen – Stal Ehrens in Weert.

Over TTC
Op een TTC is een gediplomeerd instructeur met HI-4 licentie. De technisch eindverantwoordelijke maakt actief deel uit van het KNHS Trainersplatform en heeft een afgeronde coachopleiding (niveau 5). Deze trainer/coach is verantwoordelijk voor het volledige werkplan, waarin naast rijvaardigheid ook andere aspecten aan bod komen, zoals omgaan met wedstrijdspanning, trainingsopbouw, stalmanagement, hulpmiddelen, transport en dergelijke. De KNHS keurt de accommodaties die in aanmerking willen komen als Talenten Trainingscentrum. Daarbij wordt natuurlijk gekeken of de accommodatie aan de criteria voldoet, maar ook of er voldoende landelijke spreiding is.

BRONKNHS
Vorig artikelKamermeerderheid voor verbreding A2 Weert-Eindhoven
Volgend artikelBedrijfsbezoek aan Heesen Vleesvee in Budel