Bedrijfsbezoek aan Heesen Vleesvee in Budel

BUDEL – Het bestuur van de land- en tuinbouw organisatie ZLTO Groote Heide en het college van burgemeester en wethouders brachten 5 december een bezoek aan de vleeskalverenhouderij Heesen Vleesvee in Budel. Hier werden zij ontvangen door eigenaar en ondernemer Jack Heesen.

Heesen Vleesvee is een vleeskalverenhouderij. De grootvader van Jack Heesen is in 1919 op deze locatie begonnen met een gemengd boerenbedrijf. Op de vleeskalverenhouderij zijn gemiddeld 830 vleeskalveren aanwezig, die worden gebruikt voor de productie van rosé kalfsvlees. De kalfjes komen op een leeftijd van ongeveer drie weken op het bedrijf. Ze komen van Nederlandse melkveehouders en blijven ongeveer 10 maanden op het bedrijf. De dieren worden in groepshuisvesting gehouden. Voor de winning van veevoer teelt Jack Heesen ongeveer 30 hectare snijmais. Daarnaast is er een akkerbouwtak, door de teelt van waspeen en graszaad. Het bedrijf is wat elektriciteit betreft zelfvoorzienend door zonnepanelen op enkele daken.

Duurzame veehouderij
Tijdens het bedrijfsbezoek werd er nog ingegaan op het provinciaal beleid ‘versnelling transitie duurzame veehouderij’. Provincie Noord-Brabant heeft namelijk gekozen voor een versnelde overgang naar een duurzame Brabantse veehouderij. De gemeente doet zo veel mogelijk om agrarische bedrijven goed te faciliteren en te ondersteunen. Het college dankt Jack Heesen voor de leuke en interessante rondleiding tijdens het bedrijfsbezoek en wenst hem veel succes in de toekomst.

Vorig artikelSpringstal Ehrens in Weert erkend als KNHS talenten trainingscentrum
Volgend artikelVeel interesse voor lotingsavond nieuwe stembureauleden