Kerstconcert Gemengd koor Milagri en Fanfare Concordia Leveroy

NEDERWEERT – Zaterdag 23 december vormt Pestoeërskoel het decor voor het gezamenlijke kerstconcert van gemengd koor Milagri en Fanfare Concordia Leveroy. Vanaf 19.00 uur zult u niet alleen muzikaal, maar ook door de aankleding helemaal in de kerstsfeer komen. Zeker onder het genot van een kopje koffie met daarbij een heerlijke wafel. En de opbrengst van de wafels gaat naar een goed doel, waarover hieronder meer.

Het gemengd koor en de fanfare zullen één totaalprogramma brengen dat circa anderhalf uur zal duren. Met uiteraard de bekende kerstliederen, maar ook verrassende arrangementen van bekende kerstsongs. Natuurlijk zullen de fanfare en het koor gezamenlijk optreden, maar ook ieder afzonderlijk, waarbij sopraan Neeltje Prick zowel bij Milagri als bij Concordia zal soleren.

Solisten
Ook slagwerker Gijs Houben (14) van de fanfare (Nederlands Kampioen op marimba) zal in één werk op vibrafoon de solistische rol vervullen. En Milagri heeft Tim Crins weten te strikken die al eerder zeer succesvol met het koor samenwerkte en op toverachtige wijze zijn melodieën op fluit ten gehore brengt. Kortom, geen enkele reden om thuis te blijven op zaterdag 23 december, maar meer dan redenen genoeg om samen met kinderen, opa en oma en heel veel vrienden en bekenden om 19.00 uur naar Pestoeërskoel te komen voor een prachtig kerstconcert. En de entree is gratis.

Goed doel
En dan is er een goed doel aan dit concert gekoppeld, want zoals gezegd gaat de wafelopbrengst naar een goed doel. Onze bugelspeelster Lieke van Heel (16) gaat in juli 2018 een 3-weekse reis maken naar Tanzania. Deze reis wordt door SG St. Ursula georganiseerd samen met Stichting Global Exploration. Ieder jaar weer komen de deelnemers van een stage in Tanzania terug met indrukwekkende verhalen over de gastvrijheid van de bevolking en het enthousiasme van de leeftijdsgenoten. Lieke gaat tijdens deze reis 4 scholen bezoeken, maakt kennis met de plaatselijke cultuur en zal ook zelf de handen uit de mouwen steken! Een deel van de kosten van deze reis betaalt ze zelf, het andere deel moet ze met sponsorgeld voldoen.

Vorig artikelInformatieavond over glasvezel in buitengebied Cranendonck
Volgend artikelGouverneur Bovens onthulde kunstwerk voor monument Limburgse Jagers