Arrestatie n.a.v. afpersing man uit Budel-Schoot

BUDEL-SCHOOT/ HECHTEL – In het onderzoek naar de afpersing van een inwoner van Budel-Schoot werden zondagavond in het Belgische Hechtel-Eksel twee mannen aangehouden voor hun vermoedelijke betrokkenheid. Het gaat om twee Nederlandse mannen; een van 33 jaar uit Venlo en een van 46 jaar zonder bekend woonadres. Zij werden woensdag aan de Nederlandse politie overgedragen voor verder onderzoek.

Aanhoudingen in onderzoek naar afpersing

Het slachtoffer deed aangifte omdat hij onder bedreiging van brandstichting werd gedwongen tot het betalen van een groot geldbedrag aan een afperser. Een tas met het geld moest worden neergezet op een afgesproken moment en plaats. Kort na de overdracht van de tas hielden collega’s van de Belgische politie de twee verdachten aan die de tas hadden opgepikt.

Zij zitten vast en werden in de loop van woensdag overgedragen aan de recherche van het district Helmond. Uit het verdere verloop van het onderzoek moet blijken wat de rol van de aangehouden mannen is bij de afpersing en bedreiging. Meerdere aanhoudingen worden ook nog niet uitgesloten.

Vorig artikelArrestatieteam in actie vanwege vuurwapen
Volgend artikelOverlast parkeren camping Hommelheide