Diaken Frits Boreas (82) overleden

ECHT – In een woonzorgcentrum in Echt is maandag na een langdurige ziekte op 82-jarige leeftijd emeritus-permanent diaken Frits Boreas uit Susteren overleden.

Diaken Boreas, geboren in Overhoven-Sittard behoorde tot de eerste lichting permanent diakens van het bisdom, en werd samen met twee collega’s in 1981 door de toenmalige bisschop Gijsen gewijd. Zijn eerste benoeming kreeg hij in Nieuwstadt. Later werd hij benoemd in de Amelbergaparochie in Susteren en in Born. Ook na zijn emeritaat bleef diaken Boreas actief, met name in de parochies van het cluster Born. Kort na de viering van zijn zilveren ambtsjubileum in 2006 moest hij echter wegens ziekte terugtreden.

In het dagelijks leven was Frits Boreas ambtenaar burgerlijke stand. De combinatie met zijn diakenambt zorgde een tijdlang voor de unieke situatie dat hij zowel voor de wet als voor de kerk huwelijken kon sluiten. De overledene laat een vrouw en zoon achter. De uitvaart van diaken Boreas gevolgd door de ter aardebestelling op het parochiekerkhof van Mariaveld-Susteren zullen in besloten kring plaatsvinden.

Vorig artikelNieuwe brievenbus voor station Weert
Volgend artikelWederom een winterse vrijmarkt in Weert