Tweede Kamerleden bezoeken De Bengele Beweegt

NEDERWEERT – Afgelopen vrijdag hebben de D66-Tweede Kamerleden Antje Diertens en Rens Raemakers een bezoek gebracht aan Sportpark De Bengele. Hier zijn ze door vrijwilligers van Stichting De Bengele Beweegt, diverse partners van De Bengele Beweegt en ambtenaren van de gemeente bijgepraat over de ontwikkelingen die gaande zijn op en rondom het sportpark.

Het werkbezoek begon in de sporthal de Bengele met een ontvangst en korte introductie. De ruim 20 aanwezigen, waaronder veel D66’ers, werden welkom geheten door wethouder Geraats en vervolgens leidde Myrna van der Weerden de groep door het programma. Door voorzitter van Stichting De Bengele Beweegt, Niek Creemers, werd een terugblik gegeven op de totstandkoming van deze mooie uniek samenwerking tussen 8 sportverenigingen en een basisschool en tal van partners. Vervolgens werd in de kantine van RKSV Merefeldia door Myrna van der Weerden een presentatie gegeven over Stichting De Bengele Beweegt en wat er allemaal al bereikt is in de afgelopen jaren. Na een korte wandeling over het park stonden bij NTC’72 een drietal maquettes klaar en mocht iedereen meedenken over de toekomst van het sportpark. Hierbij werd er uitleg gegeven door CroonenBuro5 en de stuurgroepleden van de Gebiedsontwikkeling vanuit het burgerinitiatief dat de stichting de Bengele Beweegt samen met stichting de Uijtwijck gestart is. De middag werd afgesloten bij BS De Bongerd met een presentatie door Erna Bouten over de samenwerking tussen onderwijs en sportverenigingen en een presentatie door Karin Cuijpers over de Special Sportmix, een sportaanbod voor mensen met een beperking.

Wat de Kamerleden aansprak is dat de samenwerking die van onderop is ontstaan tussen de verschillende organisaties vooral gericht is op het pakken van nieuwe kansen. Zij waren heel enthousiast over de ontwikkelingen en willen graag over een paar jaar opnieuw naar het sportpark komen om te kijken hoe de herinrichting gegaan is. Martin van Montfort, lijsttrekker van D66 Nederweert: “De samenwerking in De Bengele Beweegt is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie van onderop en uniek in de regio. Daarom hebben we beide Kamerleden gevraagd om een keer een kijkje te komen nemen in Nederweert.”

Vorig artikelChina Hotel in Weert flinke stap dichterbij
Volgend artikel4 december 1974: Een charme offensief