4 december 1974: Een charme offensief

Binnenstad met Muntcomplex medio 1974 - GAW Beeldbank A12485

Het winkel- en cultureel centrum De Munt is een paar maanden eerder geopend, als rond 4 december 1974 een boekwerkje over het complex verschijnt.

In opdracht van Wilma-Projektontwikkelingsmaatschappij en de gemeente Weert is een overzicht gemaakt over hoe geweldig dit complex toch wel is. Na een korte historische schets worden zo’n beetje alle voordelen van het complex voor de bezoeker van een moderne dynamische ‘city’ opgesomd. Pluspunten zijn de grotere en kleinere winkels op de begane grond, op verschillende plekken horecagelegenheden en vooral het feit dat het overdekt is: geen last en hinder van de weersinvloeden. En natuurlijk worden de nodige plantenbakken en zitbankjes als rustpunt voor de bezoekers aangeprezen.

De vele instellingen, het theater (nu Munttheater), de openbare bibliotheek(nu Bibliocenter), de muziekschool (nu Rick) , het centrum voor amateuristische kunstzinnige vorming (eveneens nu Rick) en een centrum voor bejaarden (De Roos) die eveneens een plaatsje hebben gekregen worden in het zonnetje gezet.

Parkeren is geen probleem, want er zijn inmiddels maar liefst 1.200 parkeerplaatsen aangelegd. En dat worden er nog meer als het nieuwe bestuurscentrum (lees gemeentehuis) gereed is. Kortom Weert is, volgens de samensteller van het boekwerk, met het nieuwe winkel- en cultureel centrum weer helemaal bij de tijd.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelTweede Kamerleden bezoeken De Bengele Beweegt
Volgend artikel50 jarige vermiste man weer terecht