Koffie-uurtje met wijkagenten in Leveroy, Nederweert en Ospel

NEDERWEERT/OSPEL/LEVEROY – Via gemeente Nederweert – Wijkagenten Joost Kasper en Dennie Joosten gaan samen met regisseur leefbaarheid Harold van der Haar vanaf woensdag 29 november driewekelijks proefdraaien met een koffie-uurtje in Leveroy, Nederweert en Ospel.

“Op deze manier willen we graag te weten komen welke vragen, wensen, tips en ideeën er zijn over o.a. veiligheid, leefbaarheid, woonomgeving en maatschappelijke initiatieven. We doen dit om zo de saamhorigheid in de buurt verder te kunnen verbeteren. Koffie als sociaal bindmiddel in de kernen van Nederweert”, aldus Harold.

“De statafel met de ‘tassen’ koffie staat op woensdag 29 november van 11.00 tot 12.00 uur voor het eerst op de weekmarkt in Nederweert, naast de vishandel. Eerder is in het Gemeente Contact en op deze website gemeld dat dit koffie-uurtje van 10.00 tot 11.00 uur zou zijn, maar het juiste tijdstip is dus van 11.00 tot 12.00 uur.

Op woensdag 10 januari zijn we van 13.00 tot 14.00 uur present bij de Phicoop in Ospel en op woensdag 31 januari van 17.00 tot 18.00 uur bij de frietwagen aan de Dorpstraat in Leveroy. Vervolgens staan we op woensdag 21 februari weer op de weekmarkt en zo gaat het dan verder”, legt Harold uit.

“We hopen dat veel inwoners even komen ‘aanwaaien’ voor een praatje. Dat mag dan over van alles gaan. Of je nu je zorgen wilt uiten, informatie wilt geven, een leuk idee hebt om de leefbaarheid in je buurt te verbeteren of gewoon eens nader kennis wil maken met ons”, aldus wijkagent Joost Kasper. “Met die informatie kunnen wij weer gerichter aan de slag in een buurt of wijk!”.

“Op basis van de vragen en informatie die we krijgen, gaan we na één jaar bekijken of ‘de proef is geslaagd’. Als dat het geval is, willen we ‘de tas koffie’ ook uitrollen over de andere kernen”, aldus de wijkagent.

Komt u ook even buurten?

Vorig artikelBinnenkort ondertekening realisatieovereenkomst voor centrumplan
Volgend artikelInbraak in Ospel