Van verlegen meisje tot prijswinnaar en docent door de kracht van creatief schrijven! Verhalenlunch 1 dec bibl Weert

WEERT – Kom lekker lunchen tussen de boeken bij Bibliocenter en geniet tegelijkertijd van boeiende verhalen. Marjan Kilkens vertelt op vrijdag 1 december bij de Verhalenlunch in de bibliotheek Weert over haar liefde voor creatief schrijven en hoe die zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft.

Van verlegen, fantasierijk meisje dat eigen moederdaggedichtjes schreef tot creatief therapeut voor kinderen tot meervoudig winnaar van verhalenwedstrijd tot docent creatief schrijven. Bij de Verhalenlunch wisselt ze haar eigen verhaal af met zelfgeschreven verhalen en gedichten die ze voorleest. Misschien is er ruimte voor een kleine schrijfoefening.

De verhalenlunch kost nog geen tientje. Het begint om 12 uur in de KoffieBoekerij van de bibliotheek Weert en duurt tot ongeveer half 2. Er is plaats voor circa twintig personen. U bent welkom bij Bibliocenter Weert aan de Wilhelminasingel 250. Aanmelden tot en met 28 november op www.bibliocenter.nl

 Een echt eigen boek heeft ze nog niet geschreven, maar haar verhalen en haar stimulans aan anderen om te schrijven, heeft ze op allerlei plaatsen achtergelaten. “….een nichtje dat in haar portemonnee het gedicht dat ik lang geleden voor haar schreef altijd met zich meedraagt. Er zijn mensen die mijn kerstgedichten of gelegenheidstekst in een doosje bewaren en af en toe herlezen. Onlangs kwam een puber mij met rode wangen van verlegenheid vertellen dat mijn verhaal hem bij de kladden had gegrepen. Dat zijn mijn allermooiste beloningen.” Of dat eigen boek er ooit nog komt ? Wie weet. Maar schrijven, in wat voor vorm dan ook, dat is wat telt voor Marjan.

Wat uit haar verhaal bij zal blijven is de noodzaak die Marjan voelt om te schrijven. Schrijven brengt plezier, biedt een uitlaatklep, verruimt de geest, het heelt en troost. Schrijven bevordert zelfvertrouwen en maakt de schepper in jezelf wakker.

Kent u iemand die boeiend kan vertellen? Wilt u zelf een verhaal vertellen?

Deel uw enthousiasme. Wij nodigen u uit om erover te vertellen tijdens een verhalenlunch in de KoffieBoekerij. Belangstelling? Stuur een bericht naar Bep Bocken, programmering Bibliocenter, [email protected]

Vorig artikelMaak kennis met de technieken van de toekomst op de DigiOntdekDag 9 december Bibliocenter Weert
Volgend artikelInschrijving voor Rotary Santa Run in Weert van start