Maak kennis met de technieken van de toekomst op de DigiOntdekDag 9 december Bibliocenter Weert

WEERT – Technologie, digitale maaktechnieken, programmeren, 3D printen, lasersnijden. Voor technieken uit de 21ste eeuw zijn nieuwe vaardigheden nodig. Bij Bibliocenter Weert kun je op zaterdag 9 december zelf aan de slag met moderne technieken in workshops. Of kom gewoon eens kijken, een praatje maken en stel je vragen tijdens de open inloop. Je kunt hiervoor terecht tussen 10 en 17.00 uur. Proef van de nieuwe technieken. Kijk op de website www.bibliocenter.nl voor het complete programma en aanmelding voor de workshops. Het adres van de bibliotheek: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

MakersBuzz
De bus met de lasersnijder staat de hele dag voor de deur bij de bieb. In deze mobiele makersplaats ontdek je 21ste eeuwse techniek.

Tijdens de open inloop maak je kennis met een aantal apparaten. Kijk hoe een 3D printer een print in laagjes opbouwt, hoe werkt een vinylplotter, maak je eigen gepersonaliseerde sticker met de vinylplotter. Of maak een foto voor een greenscreen, bestuur en programmeer een robot.

In de workshops van één uur ga je zelf aan de slag. Kies uit lasersnijden, robots aansturen met programmeren of werken met een greenscreen. Hierbij kan je bijvoorbeeld een foto maken van jezelf op de maan en je eigen achtergrond kiezen voor een filmpje. Je kunt aan de slag met 3Dprinten.

Deze DigiOntdek is voor alle nieuwsgierige mensen, jong en oud! Bibliocenter streeft ernaar dat iedereen de kans krijgt zich persoonlijk te ontwikkelen en kennis op te doen.

Vorig artikelVogeltentoonstelling Vogelvrienden Nederweert
Volgend artikelVan verlegen meisje tot prijswinnaar en docent door de kracht van creatief schrijven! Verhalenlunch 1 dec bibl Weert