Burgemeester Evers sluit twee ‘drugspanden’

Burgemeester Henk Evers

NEDERWEERT – Twee panden aan de Mildert in Nederweert worden op last van burgemeester Henk Evers gesloten omdat er sprake is geweest van het overtreden van de Opiumwet. 

Bij een doorzoeking van de betreffende panden aan de Mildert, begin oktober, werd een productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen. Er was op dat moment niemand aanwezig. De politie kwam de locatie op het spoor naar aanleiding van meldingen van inwoners en inspecties van gemeentelijke handhavers. Het onderzoek door de politie is nog lopende. Burgemeester Evers van Nederweert was zeer tevreden met de voortvarendheid waarmee de actie is voorbereid en uitgevoerd. Dat gold ook voor de samenwerking tussen de verschillende diensten, waaronder politie, gemeente en het Team Ondermijning. Dat team is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in ZuidNederland op het gebied van de georganiseerde hennepteelt, de productie van synthetische drugs (inclusief dumpingen van drugsafval) een halt toe te roepen.

De weken na de doorzoeking is gebruikt voor nader onderzoek en het voorbereiden van de
woningsluitingen. De eigenaar en/of huurder dient beide panden uiterlijk 15 december te sluiten. Gebeurt dat niet dan worden de panden op kosten van de eigenaar/huurder alsnog gesloten.

Vorig artikelVeldeke scheurkalender 2018
Volgend artikelLeerlingen Koalaschool houden generale repetitie voor muziekproject “Broer”