Leerlingen Koalaschool houden generale repetitie voor muziekproject “Broer”

WEERT – Als voorbereiding op het Meedoe-concert ‘Broer’ in het theater Factorium Podiumkunsten in Tilburg, hielden leerlingen van de Koalaschool op woensdag 15 november van 10.00 uur tot 11:00 uur op het AZC terrein in Weert een generale repetitie.

Deze generale repetitie stond onder leiding van acteurs/presentatoren Emile Zeldenrust (Ketim) en Abel Leemans (Raban). Alle bewoners van AZC Weert zijn voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

In het project “Eigen-Wijs” van VluchtelingenWerk Nederland werken ruim 600 kinderen van verschillende azc’s, waaronder leerlingen van de Koalaschool in Weert, al drie maanden toe naar een groots slotconcert samen met het Nederlands Blazers Ensemble.
Dit concert vindt plaats in het Theater Factorium Podiumkunsten in Tilburg op vrijdag 17 november 2017 van 13.00 tot 14.00 uur. De kinderen hebben aan de hand van speciaal lesmateriaal op school geoefend om een spectaculair optreden neer te zetten.

VluchtelingenWerk Nederland: “De kracht van muziek is universeel en ongekend. Vooral bij kinderen, die hun talenten niet vanzelfsprekend kunnen en mogen benutten. Alles wat normaal niet mag bij een klassiek concert mag bij dit kinderconcert nu juist wel!
Opstaan en een wave doen. Lawaai maken en in je handen klappen, of op je benen, buik en dijen. Dansjes doen. Of een spreekkoor beginnen! Sterker nog… al deze dingen zijn juist de bedoeling…”

Vorig artikelBurgemeester Evers sluit twee ‘drugspanden’
Volgend artikelJong Nederland Ospel op bezoek in Neer