Ruyghveen vlees te koop in Ospel

OSPEL – Sinds eind oktober is het Ruyghveen vlees verkrijgbaar bij slagerij Vaes in Ospel. Koos Vaes staat als derde generatie aan het roer van deze ambachtelijke slagerij en maakt producten als balkenbrij, bloedworst en leverworst nog steeds volgens het recept van ‘opa Kloas’.

Derde generatie ambachtelijke slagerij 

Koos Vaes werkt graag met eerlijk en betrouwbaar vlees en heeft daarom recent het Ruyghveen varkensvlees toegevoegd aan zijn assortiment. “Het is vertrouwd vlees uit de omgeving, het is goed om te weten waar vlees vandaan komt. Onze klanten verwachten een smaakvol en betaalbaar stuk vlees en dat kunnen wij ze bieden met Ruyghveen!”

In 1936 kreeg Kloas Vaes de mogelijkheid een slagerij te beginnen aan de Meijelsedijk in Ospel. Hij greep deze kans met beide handen aan. Sinds 1956 is slagerij Vaes gevestigd aan de Onze Lieve Vrouwenstraat. De slagerij ging over van vader op zoon en sinds 1994 staat de derde generatie in de naam van Koos Vaes aan het roer. Zoon Rob Vaes staat al in de startblokken; ook hij zal na verloop van tijd de slagerij van zijn vader overnemen.

De invloed van ‘opa Kloas’ blijft echter zichtbaar: de balkenbrij, bloedworst, leverworst en zult worden nog steeds volgens het oude recept van opa gemaakt. Deze producten zijn een begrip in Ospel en omstreken. Slagerij Vaes is dus met recht een ambachtelijke slagerij te noemen.

 

Vorig artikelMeer toezicht op en handhaving van milieuovertredingen
Volgend artikelVesting De Vossenberg in Meijel stapje dichterbij