Vesting De Vossenberg in Meijel stapje dichterbij

MEIJEL – 8 november 2017 – Het Netwerk Natuur & Recreatie van het Dorpsoverleg Meijel heeft van Rabobank Peel, Maas en Leudal een bijdrage ontvangen voor de realisatie van het project Vesting De Vossenberg. Het project behelst de herinrichting van het terrein van de stelling Vossenberg die in de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van de Peel-Raamstelling en nu nog uit zes kazematten bestaat.

Mart Rooijakkers en Jo Manders van het Netwerk Natuur & Recreatie van het Dorpsoverleg Meijel zijn blij met de bijdrage van de Rabobank. “De herinrichting van dit terrein is een omvangrijk project. We beogen om een of meerdere kazematten te ‘heropenen’, loopgraven te herstellen en om een Belfort – een uitkijktoren over De Peel – te realiseren. Dit alles omlijst met interessante informatie en spannende verhalen. En bij voorkeur wordt het project dan ook opgenomen in de Liberation Route, de informatieve route die het pad volgt zoals de geallieerden dat in 1944 en 1945 aflegden.

De bijdrage van de Rabobank brengt realisatie van het project – na eerdere toezeggingen voor (financiële ondersteuning van de Provincie Limburg, de gemeente Peel en Maas, IKL en SBB , – weer een stapje dichterbij.” Ook bij andere instanties zoals de provincie Noord Brabant, de gemeenten Asten en Nederweert, zal binnenkort de interesse om (financieel) te participeren in dit project gepeild worden”

Berry Heijman, Manager Wonen bij Rabobank en Rabobank ambassadeur in Meijel , over de bijdrage: “Als Rabobank willen we bijdragen aan een vitale gemeenschap en een vitale regionale economie. Dit project heeft beiden in zich. Enerzijds versterkt het project de toeristische positie van Meijel als kruispunt in de Peel en daarmee het concept Peelgeluk. En anderzijds ontstaat er door de samenwerking tussen vele partijen en het levendig houden van een belangrijk historisch verhaal ook een nieuwe maatschappelijke dynamiek. Voldoende reden om dit project te ondersteunen vanuit ons Fonds Maatschappelijke Projecten.”

Vorig artikelRuyghveen vlees te koop in Ospel
Volgend artikelVeurronde Buutte Kampioenschap oetverkochtj