Provincie trekt stekker uit Connect Limburg

In februari dit jaar vond het jaarlijks netwerkevent Connect Limburg: De Kracht van Limburg plaats.

ROERMOND – Connect Limburg is ‘verbijsterd’ door het besluit van Provinciale Staten om de stekker uit de promotieclub te trekken. Dat schrijft directeur Conny Moonen in verklaring.

Niet meer nodig
Het provinciale parlement besloot vrijdag bij ruime meerderheid dat Connect Limburg, dat drijft op een jaarlijkse subsidie van 1,2 miljoen euro van de provincie, niet meer nodig is. De promotie-organisatie werd in 2015 door de provincie overigens zelf in het leven geroepen. Doel was destijds om -samen met bedrijven en onderwijsinstellingen- Limburg internationaal beter op de kaart te zetten. Provinciale Staten concludeerden vrijdag dat de organisatie daar niet genoeg in geslaagd is.

Donderslag bij heldere hemel
Dat een paar dagen later is besloten helemaal te stoppen met de organisatie, komt voor Connect-directeur Conny Moonen als een donderslag bij heldere hemel. “We zijn verbijsterd over het feit dat zonder enig inhoudelijk debat over de gerealiseerde toegevoegde waarde, opgebouwde netwerken, gerealiseerde verbindingen en talrijke succesvolle projecten met positieve impact, dit verstrekkende besluit nu is genomen”, schrijft ze. In haar reactie betoogt ze dat het niet vreemd is dat het grote publiek nauwelijks bekend is met haar organisatie, omdat Connect Limburg zich met name zou hebben ingezet op ‘zakelijke netwerken’. Wat de gevolgen zijn voor de medewerkers van de promotie-organisatie is volgens Moonen nog niet duidelijk: “Dat wordt in de komende weken nader uitgewerkt.”

Vorig artikelMetalot wint de Rabobank Verbindingsprijs 2017
Volgend artikelPuntloze zondag voor Merefeldia 4