Wethouder Gabriëls reikt 27 oktober 4e Erfgoedprijs uit

WEERT – Op vrijdag 27 oktober om 16.00 uur vindt de vierde editie van de uitreiking van de Erfgoedprijs plaats. De winnaar met de beste motivatie ontvangt een Podiumcadeaukaart uit handen van cultuurwethouder Geert Gabriëls. Stemmen kan nog tot middernacht (25 op 26 oktober).

Het thema van dit jaar is ‘Mo(nu)mentje van geluk’. De prijs gaat naar het project dat de meeste stemmen heeft gekregen. Vorig jaar zijn er 525 stemmen uitgebracht. Dit jaar lijkt dat aantal groter te worden. In elk geval meer dan 600 stemmen zijn inmiddels binnen.

Mo(nu)mentje van geluk
De prijs wordt uitgereikt in het brede veld van cultureel erfgoed. Dit zijn herinneringen van onze geschiedenis in allerlei vormen, zoals archief- en museumstukken, archeologische vondsten, cultuurlandschappen en monumenten. Het doel is mensen aan het denken te zetten over het belang van ons erfgoed.

Erbij zijn?
De uitreiking vindt plaats op vrijdag 27 oktober om 16.00 uur in de Jan Peeterszaal op de 2e verdieping van het pand Wilhelminasingel 250 – 252. Aanmelden voor deze middag is niet nodig.

Vorig artikelRaad akkoord met bestemmingsplan Duurzaam Industriepark Cranendonck
Volgend artikel‘Vinyl’ staat centraal in Theater de Huiskamer