‘Vinyl’ staat centraal in Theater de Huiskamer

WEERT – Onder de titel ‘De Huiskamer van het Sentiment’ vindt op zondag 5 november de eerste van een reeks muziekmiddagen (en –avonden)  plaats waarin de muziek op ‘vinyl’ centraal staat.

Initiator Jos de Graaff, een liefhebber en verzamelaar van muziek op vinyl en Vintage apparatuur, liep al geruime tijd rond met de gedachte om ‘ de revival van de grammofoonplaat op een toepasselijke locatie te laten beleven’.

Platenliefhebbers
Jos de Graaff besloot, na gesprekken met Peter Vleeshouwers en Ger Renkens, twee muziekliefhebbers uit Weert, én na overleg met het collectief van Theater de Huiskamer, het idee definitief vorm te geven. Onder de werktitel ‘Vinyl –luister- Spot’ worden platenliefhebbers uitgenodigd om iets over hun favoriete LP ( of single) te vertellen en een of meer tracks te laten horen. Er is vooral ook ruimte voor het  persoonlijke verhaal achter de plaat. De gekozen platen worden afgedraaid op ‘vintage apparatuur’.

Gasten
Op zondag 5 november zijn de volgende zeven muziekliefhebbers te gast: Initiatiefnemer Jos de Graaff, Harrold Verheyen (Weert FM), Peter Verkennis (Bospop), Frank Heythuysen (eindredacteur ‘Via Weert’; DJ), Peter Pagie (grafisch vormgever), Rob van Dooren (oud-wethouder; ex-kroegbaas) en Arjan Aelmans (Wireless Systems Engineer). Uiteraard is iedereen welkom om ook “zonder” plaat in gezellige huiskamersfeer opnieuw de geschiedenis van de grammofoonplaat mee te maken. De presentatie is in handen van Jan Leenders.

Info
Het theatercafé gaat om 13.00 uur open. Om 14.00 uur stipt start het programma. Om 16.30 uur is er nog een gezellige nazit. De toegang is gratis! De volgende bijeenkomsten zijn (onder voorbehoud) op de zondagen: 3 december – 7 Januari 2018- 18 februari en 11 maart 2018.

Genres
Het ligt in de bedoeling dat tijdens elke bijeenkomst een programma wordt gepresenteerd rond muziek op vinyl uit de jaren ‘60-‘70-’80 en ‘90. Alle genres (rock en roll-pop-rock-soul-blues-jazz) kunnen aan bod komen.

Interesse?
Platenliefhebbers die mee willen werken aan de volgende edities kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.theaterdehuiskamer.nl. of via een mail naar Jos de Graaff: [email protected]

Vorig artikelWethouder Gabriëls reikt 27 oktober 4e Erfgoedprijs uit
Volgend artikelBuitenbrand Roeventerpeelweg