Sfeervol Kerstconcert verzorgd door Con Amore Baexem en Druzhba Helmond

LEUDAL – Op 16 december 2023 biedt Con Amore uit Baexem een muzikaal programma aan voor alle inwoners van Leudal en omstreken. Bijzonder is dat zij dit concert in een andere kern houden dan de bakermat in Baexem. Het concert vindt plaats in de sfeervolle kerk van Grathem.

Ze hebben het koor Druzhba (Oekraïens voor Vriendschap) uit Helmond uitgenodigd. Dit koor verzorgt een deel van het programma en zingt voornamelijk Oekraïens. Ze geven daarmee uiting aan de vriendschap tussen alle koorleden en de vriendschap die haast als vanzelf ontstaat bij samenzang. Muziek verbindt, in welke taal dan ook. Graag willen ze dat aan jou laten horen.

Je bent van harte welkom op zaterdag 16 december 2023 om 19.30 uur in de sfeervolle Sint-Severinuskerk in Grathem.

Gemengd koor Con Amore

Sinds 2011 wordt het koor gedirigeerd door Veronika Peerboom-Chujanova. Onder haar deskundige leiding weet ze de koorleden met hart en ziel mee te voeren in de muziek. Con Amore bestaat momenteel uit een zestigtal leden en heeft een veelzijdig repertoire opgebouwd, bestaande uit klassieke muziek, volksliederen, musicals, spirituals, gospels en popsongs. Tijdens het Kerstconcert zal het koor een gevarieerd Kerstprogramma ten gehore brengen. Con Amore wordt op de piano begeleid door Toon Konings.

Gemengd koor Druzhba                                              

Het gemengd koor Druzhba uit Helmond is in 2011 opgericht en zingt voornamelijk koormuziek uit  Oekraïne o.l.v. Inna Agorok. Het koor draagt de naam DRUZHBA dat in Oekraïense taal VRIENDSCHAP betekent. Zij proberen de zeer rijke cultuur van de oorspronkelijke Oekraïense folklore uit te dragen. Tijdens dit Kerstconcert zullen zij een aantal indrukwekkende en gevoelige Kerstliederen uit Oekraïne zingen.

Als afsluiting zullen beide koren tezamen het bekende Stille Nacht in verschillende talen zingen. Al met al belooft het een prachtig en gevarieerd concert te worden waarvoor Con Amore u van harte uitnodigt.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is uiteraard van harte welkom. Als bloeiende vereniging is Con Amore voortdurend op zoek naar versterking binnen de bas en tenor stemgroep. Als je meer van Con Amore wilt weten, kijk dan eens op de site www.conamorebaexem.nl of stuur dan een mail naar [email protected].

Ben je geïnteresseerd in Oekraïense koormuziek, kijk dan op de site van Druzhba: www.koor-druzhba.nl.

Vorig artikelWeerter Minima Groep krijgt steun van Herenboeren Land van Weert
Volgend artikelForse investering Nederweert in versnelling woningbouw