Internationaal slagwerkfestival in Limburg

Tiende Nederlandse slagwerkdag slaat handen ineen met Adams, PAS Nederland en Percussion Friends

Mallet Sextet

ITTERVOORT – In het weekend van 20-22 oktober staat Adams Musical Intruments in Ittervoort in het teken van slagwerk(ers) uit heel Europa. Voor de tiende editie van de Nederlandse Slagwerkdag slaan stichting Percussion Friends, Adams en PAS Percussive Arts Society NL de handen ineen. Het weekend staat bol van gratis masterclasses en andere evenementen en verschillende concerten. Zowel amateurs als professionals worden op hun wenken bediend met een programma op maat. Er zijn zelfs privélessen te volgen.

Slagwerk voor iedereen

Drie prominente organisaties op het gebied van percussie: Percussion Friends, Percussive Arts Society Nederland en Adams Musical Instruments, hebben de handen ineengeslagen om een keur aan internationale slagwerkexperts en een uitgebreid programma bestaande uit concerten, workshops, demonstraties, masterclasses en uiteraard heel veel slagwerkinstrumenten te kunnen presenteren. Het programma heeft voor iedereen die een passie heeft voor slagwerk en op elk niveau een ruim aanbod. Van beginners workshops over triangel, bekken en marimba tot uitgebreide masterclasses voor marimba duo van het internationaal gerenommeerde Tchiki Duo uit Zwitserland. 

Het aanbod is grotendeels vrij toegankelijk. Ook worden er enkele spectaculaire concerten gegeven waaronder het openingsconcert op 20 oktober in de Abdijkerk te Thorn en het zaterdagavondconcert met de Canto Ostinato door het Mallet Collective met David Six (Wenen) in Adams Muziekcentrale.

Voor deze tiende editie werkt het festival samen met lokale slagwerkgroepen uit Broeksittard en Musikschule Eschweiler. Zij zullen presenteren met professionele ensembles zoals Mallet Collective en Tchiki Duo. Voor slagwerkdocenten is er een (gratis) docentenborrel op de zaterdag voorafgaand aan het Canto Ostinato concert.

Praktische informatie

Vorig artikelDestination Unknown strijkt neer in Roermond
Volgend artikelKom jij naar de banenmarkt op 6 oktober in Weert?