Internationaal Orgelfestival Roermond

Foto via: bisdom-roermond.nl

ROERMOND – In het kader van het Internationaal Orgelfestival Roermond 2023 worden in de maanden juli en augustus op drie kerkorgels in de Roermondse binnenstad concerten verzorgd door drie vooraanstaande organisten. Op 28 juli speelt Jean Pierre Steijvers in de kathedraal, op 8 augustus Luc Ponet in de Munsterkerk en op 22 augustus Jan van de Laar in de Caroluskapel.

Op vrijdag 28 juli, de sterfdag van de wereldberoemde componist J.S. Bach, verzorgt Jean-Pierre Steijvers in de Sint-Christoffelkathedraal een herdenkingsconcert rond Bach. Steijvers, afkomstig uit Heythuysen, is hoofdorganist van de kathedraal. Het concert draagt de titel ‘Ad Solius Dei Gloriam’. Naast werken van Bach speelt hij ook werken van Fr. Liszt en L. Rogg. De kathedraal ligt aan de Markt in Roermond.

Op dinsdag 8 augustus verzorgt de uit Leuven/Tongeren (België) afkomstige organist Luc Ponet een concert in de Munsterkerk rondom het thema 200 jaar Belgisch-Franse orgeltraditie. Hij speelt dan werken van J.L. Lemmens, A. Guilmant, Ch.M. Widor, Fl. Peeters en van zichzelf. De Munsterkerk ligt aan het Munsterplein in Roermond.

Op dinsdag 22 augustus, tenslotte, speelt de uit Helmond afkomstige organist Jan van de Laar op het fameuze orgel van de Caroluskapel. Hij vertolkt dan werken van G. Muffat, P. de San Lorenzo, J. Froberger, P. du Mage, J.S. Bach en J.L. Krebs. De Caroluskapel is te vinden aan de Swalmerstraat 100 in Roermond.

De concerten beginnen telkens om 20.00 uur. Entree: 10 euro, ter plekke te voldoen. Reserveren is niet nodig.

De organisatie van de concertreeks is in handen van de Stichting Orgelkring Roermond. Deze stichting organiseert ieder jaar tijdens het zomerseizoen een reeks orgelconcerten in Roermond. De sfeervolle locaties en het gegeven dat bekwame organisten vanuit de hele wereld graag in Roermond komen spelen, maken het mogelijk om deze unieke concerten te realiseren.

Meer informatie: www.orgelkringroermond.nl

Vorig artikelChemische reactie bij chemiebedrijf in Weert veroorzaakt rookontwikkeling
Volgend artikel‘Als boer doen we meer voor natuur en insecten dan menig burger denkt’