Stichting Destination Unknown uit Weert ontvangt wederom bijdrage van Mondriaan Fonds

Foto via Weert de Gekste

WEERT – Stichting Destination Unknown ontvangt € 25.000,00 van het Mondriaan Fonds voor het programma van DU2024. Vorig jaar ontving de organisatie eenzelfde bijdrage voor het programma van DU2023. Het Mondriaan Fonds draagt ook in 2024 bij aan programma’s van 31 kunstpodia voor hedendaagse beeldende kunst. Deze kunstpodia krijgen de bijdrage voor hun inspirerende programma’s van één tot maximaal vier jaar.

Destination Unknown

Destination Unknown (DU) is een non-profit organisatie die jonge kunstenaars een werkperiode biedt in panden die tijdelijk leeg staan; wachtend op een nieuwe eigenaar of klaar voor de sloop. Kunstenaars worden uitgedaagd site-specifiek werk te ontwikkelen. DU is een nomadische organisatie, wat betekent dat ze elk jaar op een andere locatie neerstrijkt.

DU is ontstaan vanuit de noodzaak om een podium te bieden aan jonge kunstenaars. DU weet uit eigen ervaring dat het voor jonge kunstenaars moeilijk is om toegang te krijgen tot instituten die hen de gelegenheid bieden om hun talent te tonen en zich verder te ontwikkelen. DU wil niet enkel een tentoonstellingsmogelijkheid bieden, maar richt zich expliciet op artistieke en persoonlijke ontwikkeling. DU zorgt ervoor dat er voldoende studiobezoeken zijn met mensen uit de kunstwereld.

Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds draagt sinds 1994 bij aan programma’s van kunstpodia omdat ze van vitaal belang zijn voor de ontwikkeling en zichtbaarheid van beeldende kunst. Hoewel soms beperkt in omvang, zijn dit de locaties waar nieuwe tendensen opkomen en de ruimte krijgen; waar verbreding en innovatie zich ontwikkelen. Ze staan daarom aan de basis van het beeldende kunstveld en zijn onmisbaar voor een gezond kunst-ecosysteem. Musea, kunstenaars én het publiek plukken daarvan de vruchten. Een voorwaarde voor cultuursubsidies door het Rijk is dat ontvangers de Fair Practice Code onderschrijven, evenals de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit & Inclusie.

Kijk hier voor meer informatie over de regeling Programma’s Kunstpodia. Ga voor meer informatie over Destination Unknown naar www.destinationunknown.nu.

Vorig artikelSpringkussenfestival tijdens koopzondag Weert
Volgend artikelGuulke’s Lakeside Music Night in Nederweert