Panattoni sluit huurovereenkomst met GXO voor distributiecentra Roermond en Wessem

Panattoni Nederland verwelkomt GXO, ‘s werelds grootste dienstverlener in pure-play contractlogistiek, als huurder van twee nieuwe distributiecentra op Panattoni Park Wessem en Panattoni Park Roermond. Vanuit deze nieuwe locaties ondersteunt GXO de omnichannel-logistiek voor een gerenommeerd mode e-commerce platform. Het distributiecentrum in Herten, iets ten zuiden van Roermond, en het distributiecentrum in Wessem gecombineerd, omvatten ruim 40.000 m2. Beide warehouses zijn volgens de BREEAM-NL certificering ‘very good-standaard’ gebouwd.

De twee nieuwe warehouses van GXO richten zich op diensten op het gebied van inbound, opslag, orderpicken, verpakken en verzenden. GXO verwerkt ook retourzendingen en verzorgt de refurbishment van producten op de locaties. Dit voor zowel business-to-business als business-to-consumer activiteiten. Later dit jaar verwacht GXO te beginnen met het toevoegen van verdere automatisering om de efficiëntie verder te verhogen.

Brownfield ontwikkelingen in nauwe samenwerking met gemeentes

Zowel Panattoni Park Roermond als Panattoni Park Wessem zijn herontwikkelingen van bestaande industriële terreinen, oftewel brownfields. De herontwikkeling van deze terreinen is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML), de gemeente Roermond en de gemeente Maasgouw, waar Wessem deel van uitmaakt. Zowel de gemeentes als het OML speelden een belangrijke rol bij de realisatie voor deze nieuwe duurzame bedrijfslocaties.

“OML is verheugd met de succesvolle verhuur van de beiden distributiecentra aan deze hoogwaardige partij. De distributiecentra zijn ontwikkeld met het oog op de directe omgeving én op duurzaamheid. Kortom, een uitstekende invulling!” Aldus directeur OML Hans Coppus.

Het distributiecentrum van GXO in Roermond is gelegen op het toekomstbestendige Panattoni Park Roermond dat gedeeltelijk is ontwikkeld op het terrein van een voormalige grindwinningslocatie en voormalig spooremplacement van de Nederlandse Spoorwegen. Dit terrein kent een rijk industrieel verleden dat terug gaat tot het begin van de 20e eeuw. Naast het distributiecentrum van GXO omvat het park nog een tweede distributiecentrum van circa 18.000 m2. Dit distributiecentrum werd onlangs verhuurd aan CooperSurgical. Het Amerikaanse CooperSurgical is marktleider op het gebied van fertiliteitsgeneeskunde en vrouwengezondheidszorg en ontwikkelt gespecialiseerde medische behandelingen en hulpmiddelen zoals testen en apparatuur voor zorgprofessionals binnen dit vakgebied. Met de recente verhuur aan GXO is nu het volledige Panattoni Park Roermond verhuurd.

Ook Panattoni Park Wessem is een brownfield ontwikkeling. Het distributiecentrum is gelegen op een herontwikkelingslocatie waar tot 2013 een oude steenfabriek was gevestigd. Na de sluiting stond het fabriekspand jarenlang te koop. In 2019 werd het uit 1915 stammende fabrieksgebouw gesloopt en het terrein gesaneerd, waarna Panattoni er een duurzaam nieuw BREEAM gecertificeerd distributiecentrum bouwde.

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland: “Zowel Panattoni Park Roermond als Wessem zijn ontwikkeld conform de BREEAM-NL Very Good certificering. Tijdens de ontwikkeling van beide parken stonden aandacht voor het welzijn van de gebruiker en de omgeving dan ook centraal. Zo krijgen de parken, naast een fietsenstalling en parkeerruimte met elektrische laadpalen, een groene invulling om de ecologische waarde van het terrein te vergroten en de lokale biodiversiteit te ondersteunen. De infrastructuur in en rond de te bouwen centra zijn zo ontworpen dat eventuele overlast voor de omliggende buurt geminimaliseerd is.”

Beide projecten zijn ontworpen door Palazzo Group en gebouwd door Goldbeck Nederland. JLL en CBRE Nederland traden bij deze verhuurtransacties op als adviseurs van Panattoni.

Vorig artikelGestolen knikloader teruggevonden in bos na inbraak in Roggel
Volgend artikelBijzonder Lectoraat Creatief en Circulair Ondernemen van start bij Zuyd Hogeschool