Lezing over Weerter stadsnatuur

WEERT – Koolmezen die een octaaf hoger zingen, paardenbloemen die in een rap tempo evolueren en merels die zich van schuwe bosvogel aanpassen naar stadsvogel; het hoogdynamische stadsmilieu trekt vele opportunisten aan door het aanbod van biotopen die in de natuur niet voorkomen. De stad herbergt een verscheidenheid aan soorten waarbij een deel ervan volledig afhankelijk is geworden van de menselijke bebouwing. Het door de mens gecreëerde biotoop schept kansen maar ook bedreigingen voor de biodiversiteit. In deze lezing worden de highlights van stadsnatuur in Weert besproken in relatie tot de natuurwaarden in het buitengebied, gebaseerd op het boek “Het Eiland van Weert, ontdek de natuur in Weert en Nederweert” van het Natuurhistorisch Genootschap Limburg. 

  • Spreker: Renate Bruinsma, ecoloog
  • Datum: 11 april 2023, 19.30 uur
  • Locatie: Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’ Geurtsvenweg 4 te Weert
  • Toegang: € 2,- entree; inclusief een kop koffie of thee
Vorig artikelJonge Roermondse ondernemers slaan handen ineen voor unieke Koningsnacht
Volgend artikelTijdelijke sluiting woning Berbenstraat in Stramproy