IJsje voor het Prinses Máxima Centrum bij Huupkens IJs

WEERT – Elk jaar is het op 24 maart de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Op deze door het Europese Parlement vastgestelde feestdag staat ambachtelijk bereid ijs centraal. Huupkens IJs sluit zich dit jaar aan bij een landelijke actie van hun branchevereniging: de opbrengst van een speciaal gemaakt ijsje, te doneren aan het project ‘Maximaal bewegen’ voor het Prinses Máxima Centrum.

Gezamenlijk bijdragen

Dit ijsje, Golden Dreams, is speciaal voor deze dag ontwikkeld door Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms. De gezamenlijke ambachtelijke ijsmakers zetten zich, samen met alle ijsliefhebbers, graag in voor kinderen met kanker, die verblijven of verbonden zijn aan het Prinses Máxima Centrum. Met de verkoop van dit ijsje dragen zij gezamenlijk bij aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing.

Golden Dreams IJsje voor Prinses Maxima Centrum 

Het ijsje ‘Golden Dreams’ waar het op 24 maart om draait in de ijssalons, is een ijsje dat speciaal voor deze dag wordt gemaakt. Een heerlijk ijsje met golden kiwi, mango en een frisse touch van limoen. Wie op 24 maart een bolletje Golden Dreams bestelt bij de deelnemende ijssalons, steunt daarmee direct het project ‘Maximaal bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum. De deelnemende ijssalons maken aan het eind van de dag de opbrengst van dit heerlijke gouden ijsje over naar de actiepagina van DreamRides, zodat het geld direct beschikbaar is voor het programma. 

Prinses Máxima Centrum en DreamRides 

Kinderen horen zorgeloos buiten te kunnen spelen zonder zich druk te hoeven maken over hun gezondheid. Hoe vanzelfsprekend dit ook is, het is niet voor iedereen weggelegd. Voor kinderen met de diagnose kanker verandert hun leven van het ene op het andere moment, voor hun ouders staat alles op zijn kop en iedereen leeft van dag tot dag tussen hoop en vrees. 

DreamRides is een initiatief dat avontuur combineert met geld ophalen voor goede doelen. In 2023 zet DreamRides zich 100% in voor het beweegprogramma van het Prinses Máxima Centrum. Bewegen is niet alleen belangrijk voor gezonde mensen, maar ook voor kinderen die onder behandeling zijn tegen kanker.

Maximaal bewegen

Het sport- en beweegprogramma ‘Maximaal bewegen’ zorgt ervoor dat jonge patiëntjes in het ziekenhuis kunnen blijven bewegen. Hierdoor groeit de kans op voorspoedig herstel en daalt de kans op late effecten. Daarnaast is het een leuke afleiding voor de kinderen.

Het programma ‘Maximaal Bewegen’ kost € 175.000,- per jaar. Van het programma wordt ongeveer 4.000 keer per jaar gebruikgemaakt, als totaal van alle programmaonderdelen en faciliteiten. Helaas vergoedt de zorgverzekeraar dit beweegprogramma niet. Voor het bekostigen van het programma is het Prinses Máxima Centrum dan ook volledig afhankelijk van giften van stichtingen, bedrijven en particulieren. 

Kinderen hebben altijd heel veel dromen, maar een kind met kanker heeft maar één droom: een Golden Dream!

24 maart

Huupkens IJs is op 24 maart van 12.00 tot 21.00 uur geopend. Wil je de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs-actie steunen? Wees er dan op tijd bij, want dit ijsje gaat gegarandeerd op!

Vorig artikel‘Wij verbouwen en verkopen prei en wortelen, zonder tussenhandel’
Volgend artikelOutrageous Festival en Zomerfestijn Leveroy zijn terug