Sprankelend paasconcert in Horn

Foto via Pixabay

Horn – Onder zeer grote belangstelling gaf een koor van meer dan 65 zangers en zangeressen in 2019 in de parochiekerk van Horn een paasuitvoering met werken van Händel, Mozart, Haydn en Vivaldi. Het gelegenheidskoor stond onder de deskundige en bezielende leiding van de bekende koordirigente en organiste Sylvia Berghs. Voor de meer dan 400 enthousiaste aanwezigen en ook voor hen die het gemist hebben, is er goed nieuws. Gooide corona nog enkele malen roet in het eten, dit jaar komt er een vervolg.

Hornse kerk

Het wordt nog mooier, nog beter en nog professioneler op zondag 9 april 2023, eerste paasdag, om 11.00 uur in de H. Martinuskerk te Horn. De Hornse kerk leent zich qua akoestiek en entourage uitstekend voor dergelijke concerten. Het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde koor repeteert om net als de vorige keer uitstekend voor de dag te komen. Niets wordt aan het toeval overgelaten, niets is goed genoeg.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde

Het belooft wederom een uitvoering te worden om de vingers bij af te likken. De lat ligt hoog en Sylvia doet er met de gepassioneerde groep zangers alles aan om het vorige concert te overtreffen. Kosten noch moeite zijn gespaard. Ondanks het feit dat de repetities al van start gingen, mogen enthousiaste heren en/of dames zich desgewenst aansluiten. Ook hier geldt het adagium: hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Want ook Pasen vier je samen. Op deze manier worden mensen die het prettig vinden samen te zingen gestimuleerd zich bij een koor aan te sluiten.

Horn pakt groots uit

Daarnaast zullen gerenommeerde solisten je verwennen met hun geschoolde stemmen. Zij en het koor zullen worden begeleid door het strijkorkest Locatelli onder leiding van Ingrid Holleman en een trompetist. Horn pakt groots uit. Uiteraard staat het geheel onder leiding van mevrouw Berghs en dan weet de kenner genoeg. Je gaat genieten van de Kleine Orgelmesse van Joseph Haydn, het Gloria van Vivaldi, het Ave Verum van Mozart, Halleluja uit de Messia van Händel en het Cantoricum, het Pater Noster van Kedrov en Die Himmel erzählen die Ehre Gottes uit Haydns Schöpfung. Ook voor degenen die niet wekelijks kerkdiensten bijwonen wordt het een paasmis om van te smullen.

Vorig artikelLimburgs partnerschap in cultuur en sport
Volgend artikelMagical World of Circus komt naar Nederweert én Weert