Limburgs partnerschap in cultuur en sport

Huis voor de Kunsten Limburg en Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg slaan handen ineen.

Bestuursvoorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg Birgit op de Laak en directeur-bestuurder Huis voor de Kunsten Limburg Ruud van Eeten.

Per 1 januari 2023 zijn het Huis voor de Kunsten Limburg en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg een duurzaam partnerschap aangegaan. Met het aangaan van dit partnerschap zetten deze organisaties zich in om Limburgse kinderen uit gezinnen met te weinig geld te ondersteunen bij deelname aan sport- en cultuuractiviteiten.

Over de partners

Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt met kennis en kunde de amateurkunsten, het erfgoed en de professionele kunsten in de provincie Limburg. Dat doen zij bijvoorbeeld door middel van adviesgesprekken en het organiseren van bijeenkomsten en workshops. Maar bovenal staan zij klaar voor iedereen in het Limburgse culturele veld. Alle partijen die actief zijn binnen dit veld kunnen het Huis raadplegen. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om lid te worden van een vereniging of club. Het fonds helpt kinderen uit deze gezinnen als ze op dansles, tekenles, zangles, pianoles, voetballen, turnen of judo willen.

Samenwerking

Op donderdag 16 maart jl. is het partnerschap tijdens een bestuursvergadering officieel gemaakt. Directeur-bestuurder van het Huis voor de Kunsten Limburg Ruud van Eeten en bestuursvoorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg Birgit op de Laak beloven met dit partnerschap gezamenlijk aan de slag te gaan met de doelstellingen en elkaar te ondersteunen in kennis- en informatieoverdracht én de opbouw van een gezamenlijk netwerk. Juist deze gezamenlijke aanpak draagt bij aan het bereiken van zoveel mogelijk kinderen uit gezinnen met te weinig geld.

Vorig artikelMeer tijd voor haalbaarheid fietsverbinding Roermond en Buggenum/Haelen
Volgend artikelSprankelend paasconcert in Horn