Compensatie energiekosten voor meer huishoudens in Nederweert

Foto via Depositphotos (alexraths)

NEDERWEERT – De gemeente Nederweert zet extra geld in om meer huishoudens te compenseren voor de hoge energiekosten. Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor de energietoeslag in 2022 omdat ze boven de inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm vielen, kunnen van 1 maart tot en met 30 april eenmalig een bedrag van € 500,- aanvragen.

De voorwaarden

Voor de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten geldt een inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm. Kwam je in 2022 niet in aanmerking maar is je netto inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm, dan kun je nu dus eenmalig € 500,- aanvragen. Ook inwoners die in 2022 te laat waren met hun aanvraag en onder de inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm vallen, kunnen € 500,- aanvragen. Je krijgt geen extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten als je in 2022 energietoeslag hebt ontvangen. De overige voorwaarden lees je op deze website.  

Aanvraag indienen

Je kunt de extra gemeentelijke tegemoetkoming van € 500,- aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen dat vanaf 1 maart op de website van de gemeente Nederweert staat.

Sociaal Raadslieden helpen

Heb je vragen of kun je hulp gebruiken bij het aanvragen? De Sociale Raadslieden staan voor je klaar en helpen je met behulp van De VoorzieningenWijzer bij het aanvragen van de toeslag. Lees op deze website hoe je in contact kunt komen met de Sociale Raadslieden.

Energietoeslag 2023

Het kabinet geeft de gemeenten de kans om de energietoeslag van 2023 op te splitsen in twee delen. De gemeente Nederweert maakt daar gebruik van. Als je in 2022 energietoeslag hebt ontvangen, krijg je in maart automatisch € 500,- op je rekening gestort. In de zomer kun je nog een bedrag van € 800,- aanvragen. De voorwaarden en meer informatie daarover leest je vóór de zomer op de website van de gemeente Nederweert.

Wist je dat je mogelijk ook een beroep kunt doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie? Het fonds betaalt een deel van de maandelijkse energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023, van huishoudens die hiervoor in aanmerking komen. Een aanvraag doen kan tot 1 mei. Lees er meer over op deze website.

Vorig artikelWoningbouwplannen in Peel en Maas krijgen steun Provincie
Volgend artikelIllusionist Nigel Otermans neemt publiek mee met een reis door de tijd