Elf nieuwe imkers in het Weerterland

NEDERWEERT / WEERT – Afgelopen december heeft imkervereniging St. Ambrosius Weert & Nederweert elf kersverse imkers mogen verwerlkomn. Omdat ze de opleiding positief hadden afgesloten ontvingen de imkers hun diploma.

De imkercursus bestond uit theoretische en praktijk lessen.  De leslocatie was bij het Natuur en Milieucentrum de IJzeren man (NMC) te Weert. Tijdens een tweetal imkerbijeenkomsten hebben de deelnemers hun diploma in ontvangst genomen.

Zelf Imker worden?

Wil je zelf imker worden? Dat kan. Dit jaar wordt er opnieuw een basiscursus en jeugdcursus imkeren gegeven door de imkerverening.

Basiscursus imkeren

Op 31 januari 2023 om 19:30 uur vindt er een informatieavond plaats op het NMC te Weert over de basiscursus imkeren.  De cursus bestaat uit 4 theorie- en 10 praktijklessen. De theorielessen starten in februari en zijn op dinsdagavond van 19.30 tot ca. 22.00 uur. Tijdens de informatieavond wordt de planning bekend gemaakt.

De praktijklessen worden gegeven vanaf maart op zaterdagochtend om 09.30 uur.
Iedere cursist krijgt tijdens de opleiding een bijenvolkje. De cursus zal worden afgesloten met een examen en het NBV diploma Basiscursus bijenhouden.

Meer informatie kan gevonden worden op de site imkersweert.nl of via de volgende link: https://www.bijenhouders.nl/cursussen/basiscursus-imkeren/eD9kBLxvx8#info

Jeugdopleiding

De jeugdopleiding bestaat uit 4 theorie/praktijk lessen op de zondagochtenden en is bedoeld voor de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Na deelname krijgen de deelnemers een imker certificaat. Meer informatie hierover kan gevonden worden op de site imkersweert.nl of via onderstaande link: https://www.bijenhouders.nl/cursussen/jeugdcursus/Q6pzJd7THs#info

Vorig artikelRoaj ‘ns uit Neer winnaar Midde Limburgs Leedjes Festival 2023
Volgend artikelPiet Scholten volgt raadslid Eric Mertens op bij DUS Weert