Roaj ‘ns uit Neer winnaar Midde Limburgs Leedjes Festival 2023

Fotograaf: ElkeS Fotografische Vormgeving

NEER – Afgelopen vrijdagavond 6 januari vond het Midde Limburgs Leedjes Festival plaats in Ospel. Traditioneel, het eerste provinciale leedjes konkoer van het nieuwe jaar.

De Neerse groep “Raoj ‘ns” heeft het festival gewonnen met hun liedje “Ode aan mien kammeräöj”, met tekst geschreven door Eva Custers en muziek van Sven Lijssen en Eva Custers. “Doospelse Aod Prinse” uit Ospel behaalde een mooie tweede plaats met hun lied “Alles pieptj en alles kraaktj”, en Stefan Wolter uit Weert eindigde op een fortuinlijke derde plaats met “Ein..Twieë..Dreije!”.

De liedjes werden uitgevoerd op het podium van Hotel en Eetk’fee de VLiK en werden live gejureerd door een vakjury, waarvan de voorzitter Jo Gulikers de eerste prijs uitreikte aan Raoj ‘ns. De organisatie was in handen van de lokale vastelaoves vereniging de Vlikkestaekers in samenwerking met het comité Midde Limburgs Leedjes Festival. Zij kunnen terugkijken op een geslaagde en vooral gezellige herstart van het “vastelaovesseizoen” met een mooie winnaar.

Vorig artikelWerkzaamheden in de Grootheggerlaan en Meers in Thorn
Volgend artikelElf nieuwe imkers in het Weerterland