Save the Date: Cultureel Lint Weert in 2023 op zondag 25 juni

WEERT – De organisatie van het Cultureel Lint blikt terug op de succesvolle elfde editie afgelopen zomer. Vorig jaar werd voor het eerst gekozen om het festival in juni te laten plaatsvinden. Ook in 2023 zal de twaalfde editie voor de zomervakantie plaatsvinden en wel op koopzondag 25 juni 2023.

Verenigingen, artiesten, koren en andere belangstellenden wordt opgeroepen de datum alvast te reserveren in de (jaar)agenda. Inschrijven voor deelname kan vanaf 1 maart a.s. via www.cultureellint.nl

Cultureel Lint is vanaf de eerste editie gepresenteerd als de Uitmarkt van Weert, georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil. Vanaf dit jaar sluit Bibliocenter ook aan. 

Een breed aanbod aan culturele presentaties en optredens zorgt er voor dat bezoekers in aanraking komen met de diversiteit van het lokale aanbod, maar dat ook deelnemers kunnen genieten van zogenaamde kruisbestuiving en ontwikkeling van de eigen presentatie. En dat alles tijdens een gratis festival voor jong en oud op meer dan 30 locaties in Weert.

Cultureel Lint in juni

Voor de tweede keer zal het festival in juni plaatsvinden. Afgelopen jaar werd duidelijk dat de verschuiving van de datum (voorheen vond het festival eind september plaats), het voor veel deelnemers makkelijker maakt. Het biedt de kans te presenteren wat er in het lopende culturele seizoen geleerd, gerepeteerd en uitgevoerd is. 

Dezelfde ingrediënten

Cultureel Lint blijft hét podium voor professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen die het publiek laten genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Vanaf begin maart is het voor eenieder die zich bezighoudt met cultuur mogelijk om zich als deelnemer aan te melden via de website van Cultureel Lint.

Vorig artikelNa Weert ook Baexem in de prijzen bij de Postcode Loterij
Volgend artikelNieuw bij Bibliocenter Weert; het Mamacafé