Weerter filmdocumentaire ‘Leuken in vroeger jaren’ binnenkort te zien

WEERT – In samenwerking met Wijkraad Leuken zijn volgend jaar zes voorstellingen te zien van de Weerter filmdocumentaire ‘Leuken in vroeger jaren’. De première vindt op vrijdag 20 januari plaats in Gotcha! Cinema Weert.

Leuken in vroeger jaren

De film schetst een beeld van de toenmalige gehuchten Leuken en Moesdijk en bestaat voor een groot deel uit interviews met bewoners.

Deze Weerter gehuchten, Leuken en Moesdijk, lagen vroeger hoofdzakelijk in agrarisch gebied. De bevolking bestond hoofdzakelijk uit boerengezinnen en ambachtslieden. Daarnaast maakten ook woonwagenbewoners deel uit van de gemeenschap.

Veel inwoners vertellen in de film over het leven van vroeger, waarbij leuke anekdotes de revue passen. Ook wordt er aandacht besteed aan de ‘rivaliteit’ die vroeger tussen beide kernen heerste. Deze verhalen worden aangevuld met foto’s en unieke oude filmbeelden.

Belangrijke gebeurtenissen

Belangrijke gebeurtenissen die plaatsvonden in de vroegere jaren van Leuken en Moesdijk, zoals de executies in de 16e eeuw nabij ‘De Trumpert’ en het neerstorten van een Engelse bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog, komen natuurlijk ook aan bod. Tevens worden de kerk, de school, cafés en het rijke verenigingsleven in beeld gebracht.

Informatie

‘Leuken in vroeger jaren’ is een productie van Jo van Geneijgen. De voice-over is van Hub Bukkems. De filmdocumentaire wordt vertoond op vrijdag 20 en 27, zaterdag 21 en 28 en zondag 22 en 29 januari. Alle zes de voorstellingen vinden plaats in Gotcha! Cinema Weert en vangen aan om 15.30 uur.

Tickets zijn voor € 9,- per stuk te bestellen via Gotcha! Cinema Weert.

Vorig artikelBIZ-uitvoeringsovereenkomst Weerter Boulevard
Volgend artikelExtra geld voor groen en wegen in gemeente Leudal