Tijdcapsule zorgt voor historische momenten in Stevensweert

Foto via Google Maps

Binnenkort wordt het spannend in Stevensweert. Er wordt namelijk een tijdcapsule geplaatst bij de waterpomp. Dan herhaalt de geschiedenis zich. Want bijna 40 jaar geleden werd er, eveneens tijdens werkzaamheden in de oude kern van Stevensweert, ook een tijdcapsule geplaatst bij de waterpomp. Na recente opgravingen bleek hier door waterschade weinig van over te zijn. Nu volgt er dus een nieuwe kans. En hopelijk is deze tijdcapsule wel waterdicht.

Welkom

Tijdens de huidige werkzaamheden in de oude kern in Stevensweert werd de oude waterpomp van zijn plaats getild. De pomp krijgt een opknapbeurt. In december komt de waterpomp terug naar Stevensweert en krijgt deze een nieuwe prominente plek. Dan wordt meteen de nieuwe tijdcapsule geplaatst. Dat gebeurt op woensdag 21 december om 13:00 uur door wethouder Sjors Blomen. Kom je ook? Je bent van harte welkom om bij deze historische gebeurtenis aanwezig te zijn.

Tijdcapsule

Een tijdcapsule is een capsule gevuld met voorwerpen en/of informatie, die bedoeld is om mensen in de toekomst te helpen een beeld te vormen van een bepaalde tijdsperiode. Ook voor inwoners is dat natuurlijk heel interessant. Voor de nieuwe tijdcapsule ging de gemeente op zoek naar voorwerpen en informatie die een beeld geven van het Stevensweert van nu. Door verschillende betrokken partijen wordt op 21 december een oorkonde ondertekend, die eveneens in de tijdcapsule wordt geplaatst.

Vorig artikelSimply Red, Porcupine Tree, Zucchero en meer naar Bospop in Weert
Volgend artikelKerstavond Voor Iedereen in het Munttheater