Uitreiking diploma cursus Weerterlogie 2022

WEERT – Ruim 40 deelnemers van de cursus Weerterlogie ontvingen gisteravond uit handen van Peter Korten, voorzitter van De Aldenborgh, hun diploma in de Paterskerk aan de Biest. Vanaf nu mogen zij zichzelf ‘Weerterloog’ noemen.

In acht lessen is de geschiedenis van Weert langsgekomen. Vanaf de prehistorie tot nu. “Het gaat om basiskennis. Het leuke is dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun woonplaats. Onder hen ook nieuwkomers en jonge mensen”, verduidelijkt Korten. Bij deze lessencyclus was de jongste deelnemer begin 30 en de oudste 83 jaar oud. 

Voorafgaand aan de diploma-uitreiking nam Frits Nies de cursisten in de laatste les mee naar het Weert van na de Tweede Wereldoorlog. Aandachtig luisterden ze naar het boeiende verhaal over opbouw en afbraak. “Op dit kaartje van de binnenstad zie je hoeveel historische gebouwen er in vijftig jaar zijn verdwenen”, vertelde Frits Nies, die vanaf het begin betrokken is bij de cursus Weerterlogie. Bij het noemen van Weerter bedrijven en personen klonk regelmatig een kreet van herkenning uit de zaal. “Dingen van vroeger komen weer boven”, lachte een deelnemer. Andere deelnemers benadrukten dat ze door de cursus nu anders door de stad lopen. 

In 2023 wordt de cursus Weerterlogie opnieuw aangeboden. Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen naar [email protected]. Wanneer de data bekend zijn, ontvang je een inschrijvingsformulier.

Vorig artikelEenmalige witgoedinruilactie voor lagere inkomens in Nederweert
Volgend artikelCollege vraagt om investeringskrediet voor verbouwing De Pinnenhof in Nederweert