Eenmalige witgoedinruilactie voor lagere inkomens in Nederweert

Foto via Depositphotos (_italo_)

NEDERWEERT – Op donderdag 1 december start de gemeente Nederweert met de witgoedinruilactie voor inwoners met een lager inkomen. Inwoners kunnen hun energieslurpende wasmachine of koelkast inruilen voor een energiezuinig exemplaar. Dat is vriendelijk voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. In een tijd van hogere energiekosten, is deze actie meer dan welkom. Er kunnen vele euro’s bespaard worden. Maar wees er wel snel bij, want op=op!   

Sociaal en duurzaam

“Met deze witgoed-inruilactie willen we inwoners met een lager inkomen helpen om hun energierekening te verlagen en leveren we tevens een bijdrage aan het milieu. Ik vind het bovendien top dat een lokale ondernemer de apparatuur gaat leveren”, aldus wethouder Carla Dieteren.  

Wanneer komen inwoners in aanmerking voor de actie?

Er zijn twee belangrijke uitgangspunten:

  • Je hebt een vrijstaande werkende wasmachine of een vrijstaande werkende koelkast ouder dan 5 jaar. Of je hebt een vrijstaande werkende wasmachine of een vrijstaande werkende koelkast jonger dan 5 jaar die niet energiezuinig is (label E, F of G).
  • Je hebt een netto-inkomen (inclusief vakantiegeld) van 130% of lager van de bijstandsnorm. Dus bijvoorbeeld een klein pensioen of een bijstands- of AOW-uitkering. 

Hoe kun je je aanmelden?

Het aanmelden voor deze actie is heel eenvoudig. Ga (vanaf 1 december) naar de website nederweert.nl/witgoedactie en vul het formulier in. Daar vind je ook een lijst met apparaten waarvoor je in aanmerking kunt komen. Lukt het invullen niet of heb je vragen, bel dan met de gemeente, tel. (0495) 677 111 of mail naar [email protected]. Ook de Sociaal Raadslieden kunnen helpen met de aanvraag. 

Wat gebeurt er na de aanmelding? 

Als iemand in aanmerking komt voor de actie, plannen we eerst een afspraak thuis in. De medewerker kijkt met je mee naar wat er nodig is en helpt je verder op weg. 

Welke voorwaarden gelden er?

  • Alleen inwoners uit de gemeente Nederweert kunnen meedoen aan deze actie. 
  • Je hebt een netto-inkomen (inclusief vakantiegeld) van 130% of lager van de bijstandsnorm.
  • Je wilt een vrijstaande wasmachine of vrijstaande koelkast in je woning inruilen. 
  • Je kunt maximaal 1 apparaat per woning omruilen. 
  • Je hebt een vrijstaande werkende wasmachine of een vrijstaande werkende koelkast ouder dan 5 jaar. Of je hebt een vrijstaande werkende wasmachine of een vrijstaande werkende koelkast jonger dan 5 jaar die niet energiezuinig is (label E, F of G). 
  • Vervanging van een werkend apparaat vindt plaats na het gesprek met een witgoedactiemedewerker. Zonder gesprek kun je geen apparaat omruilen.
  • Heb je eerder de energietoeslag aangevraagd en ontvangen, dan wordt je inkomen niet opnieuw gecontroleerd.
  • De actie loopt van 1 december tot 1 april zolang de voorraad strekt. Wees er snel bij, want op = op.
Vorig artikelVispassage ‘Verlengde Oude Maas’ bij Stevensweert in gebruik
Volgend artikelUitreiking diploma cursus Weerterlogie 2022