Kinderboekenweek 2022: GI-GA-GROEN!

WEERT – Het thema van de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober 2022 is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. In oktober zit het programma bij Bibliocenter vol met leuke activiteiten voor kinderen, zo kunnen ze van alles ontdekken over de natuur!

Workshop: Gi-ga-groen!

Samen helpen we de vogels

Help de natuur een handje en maak je eigen vogelvoederplaats! Dit is nodig om de vogels de winter door te helpen. In de stad kunnen ze steeds minder voedsel vinden. We beginnen met een verhaal over de vogels die we kunnen zien in onze eigen tuin. Daarna ga je aan de slag. Dit is een gratis activiteit voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar.

  • Woensdag 5 oktober van 15.00-16.15 uur bij Bibliocenter Weert
  • Donderdag 6 oktober van 15.00-16.15uur bij Bibliocenter Nederweert     
  • Woensdag 12 oktober van 15.00-16.15 uur bij Bibliocenter Heythuysen 
  • Donderdag 13 oktober van 15.00-16.15 uur bij Bibliocenter Heel                 

Workshop: Hoe werkt ons klimaat?

15 oktober van 13.30 tot 16.00 uur

Hoe werkt het klimaat eigenlijk? Hoe ontstaat regen? Hoe ontstaan seizoenen? In deze workshop ga je aan de slag met experimenten in de bieb in Weert en daarna ga je samen naar de klimaattuin van Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Laat je verrassen over het resultaat. Voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. De kosten bedragen € 2,50 per deelnemer.

Aanmelden

Kijk op www.bibliocenter.nl/kinderboekenweek voor meer informatie over de Kinderboekenweek en om je aan te melden voor de activiteiten.

Vorig artikelJongeren, doe mee aan Social Friday in Weert
Volgend artikelVan 3 oktober t/m 17 februari onderhoud aan Sluis 16 in de Zuid-Willemsvaart Weert