Alle Toons Toppers bereiken top Mont Ventoux

WEERT – Alle 50 Toons Toppers 2022 van het Toon Hermans Huis Weert hebben op 1 en 2 september lopend of fietsend de Mont Ventoux in Frankrijk bedwongen. Zij zamelden daarmee geld in voor kankeronderzoek en voor het Toon Hermans Huis.

Het was voor de tiende keer dat een groep Toons Toppers vanuit Weert en omgeving de magische berg beklom. Daarom deed er dit jaar een speciale jubileumgroep van oud-deelnemers mee. Bovendien waren er twee ‘oudgedienden’, Cees Kersten en Frank Engelen, die vanuit Weert naar de Mont Ventoux zijn gefietst.

Donderdag 1 september liepen de Toons Stappers de berg op. Het was een dag met prachtig weer maar wel warm en daardoor een zware beklimming. Iedereen bereikte de top mede door alle support langs de kant en de steun en saamhorigheid onder elkaar.

Vrijdag 2 september zou het slecht weer worden, dus de Toons Trappers gingen al om 8.00 uur van start. Onderweg kregen zij een eerste regenbui, maar boven op de 1911 meter hoge top scheen de zon en werd het weer gelukkig steeds beter. Warm onthaald door alle Stappers haalden ook alle Trappers en Jubileumtoppers de top!

Een prestatie van formaat en vooral ook een week met prachtige herinneringen, tranen en veel lachen. Samen letterlijk en figuurlijk uit het dal komen en een doel bereiken, maakt sterk!

Mocht je de toppers willen steunen, dit kan nog tot 30 september via de teampagina: www.grootverzettegenkanker.nl/team/toons-toppers-weert.

Vorig artikelHarmonie EMM Budel speelt ‘Musical Memories’ in Thorn
Volgend artikelOpleiding tot Ervaringsdeskundige zorgt voor versterking zorg