Succesvol jongereninitiatief van start in Weert

WEERT – Goed nieuws voor jongeren die op zoek zijn naar een hechte community waar ze hun creatieve talenten kunnen ontwikkelen. Weert is de vierde stad in Limburg waar het succesvolle jongereninitiatief Nieuwe Helden voet aan de grond krijgt.

Onder begeleiding van verschillende coaches op het gebied van (urban) dans, muziek, theater, taal, decor en artwork maak je als deelnemer in 12 weken tijd samen met maximaal 50 anderen een te gekke urban show.

In Roermond heeft het concept zich al bewezen. Nu is Weert aan de beurt om het verborgen goud in haar stad de ruimte te geven om te groeien. De start is op 9 mei, deelname is gratis en je kunt je vanaf nu inschrijven.

Nieuwe Helden 0495

Nieuwe Helden 0495 is een van de vier stedenprojecten van moederorganisatie Nieuwe Helden Next Level. Het concept draait om ‘urban talentontwikkeling’, en is ooit in de ECI in Roermond gestart.

Inmiddels is Nieuwe Helden Next Level een aparte stichting en wordt het talentproject i.s.m. lokale partners provinciaal uitgerold in 4 steden: Heerlen, Roermond, Venlo en Weert. In elke stad kunnen jongeren hun creatieve talenten ontwikkelen, eerst in een basisproductie en, als je genoeg bereidheid en talent hebt om door te groeien, in een vervolgproductie.

Succes van het concept

Het succes van het concept zit in twee dingen, allereerst in het doel: jongeren helpen om zichzelf te zijn en te groeien en bloeien vanuit hun eigen talenten en vaardigheden. Jezelf creatief ontwikkelen en (leren) uitdrukken helpt je bij het vormen van je identiteit. Om het doel te bereiken en zoveel mogelijk jongeren aan boord te krijgen, wordt er in elke stad samengewerkt met lokale partners op het vlak van welzijn, cultuur en onderwijs. In Weert wordt er samengewerkt met Gemeente Weert, Rick Raakt, Het Kwadrant, Punt Welzijn, Het College en dansschool Fresh. Het is een formule die werkt.

Ook bijzonder aan het Nieuwe Helden concept is dat je als deelnemer geheel gratis je skills kan ontwikkelen. Dat maakt het concept heel toegankelijk. Als je genoeg talent hebt groei je soms door als coach, zoals Zinah en Geranimo. Beide zijn nu deels vanuit verschillende rollen ook als professionals betrokken bij het project. Zinah, vormgever, fotograaf en coach: “Toen ik begon was ik echt verlegen, maar de sfeer bij Nieuwe Helden is zo goed. De coaches en deelnemers moedigen je altijd aan. Ze zijn altijd positief en geven je het gevoel dat je net zo belangrijk bent als ieder ander”.

Dans, rap, theater enz.

Wat disciplines betreft kun je bij Nieuwe Helden Next Level je hart ophalen: hip hop, breakdance, moderne dans, African dance, salsa, theater, rap, poëzie, spoken word, zang en alle soorten muzikaal talent is welkom. Maar ze zoeken ook mensen die oog en oor hebben voor bijvoorbeeld techniek, decor, artwork en fotografie.

Weert zoekt nog Nieuwe Helden voor het project. Deelname is gratis. Meld je aan via www.nieuweheldennextlevel.nl

Vorig artikelGratis beweegmiddag voor volwassenen in Heel
Volgend artikelGratis gebruik Munttheater Weert door culturele verenigingen dankzij coronagelden