Kunst­pos­ter ‘Vas­te­la­o­vend in Lim­bur­g’ ge­pre­sen­teerd

Fotograaf: Aron Nijs / Provincie Limburg

MAASTRICHT – De partners Provincie Limburg, De Limburger en Sjeng Kraft Kompenei presenteerden vandaag de kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’. De poster is gemaakt door kunstenaar Paul Kusters uit Maastricht. Gezien de maatschappelijke situatie en ontwikkelingen rondom corona verscheen de poster afgelopen jaar niet.

Gedeputeerde Madeleine van Toorenburg (Cultuur) van Provincie Limburg: “Vanwege het coronavirus gaat de georganiseerde vastelaovend in Limburg, net als vorig jaar, niet door. Met de kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ willen we in deze moeilijke tijden een signaal van hoop afgeven en Limburgers een hart onder de riem steken. Ook willen we met de poster benadrukken dat saamhorigheid en onderlinge verbondenheid, begrippen die nadrukkelijk met Limburgs belangrijkste volksfeest verbonden zijn, juist nu aandacht verdienen. Om in de toekomst weer vastelaovend te vieren, moeten we de herinnering aan die traditie levendig houden. De kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ helpt daarbij.”

De gratis kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ verschijnt sinds 2006, en is bedoeld om zoveel mogelijk inwoners van Limburg te betrekken bij carnaval. De poster wordt in een oplage van 75.000 exemplaren verspreid, en is gratis af te halen bij circa vijftig afhaalpunten verdeeld over de provincie.

Vastelaovendsposter selfie-actie

Heb jij de nieuwe kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ al in huis, maak dan een selfie met de poster en upload die op www.delimburger.nl/poster. De Limburger verloot 10 cadeaubonnen van € 50,- onder de inzendingen. De winnaars worden eind februari bekend gemaakt. De selfie is natuurlijk ook de perfecte profielfoto voor je social media.

Vorig artikelVoor een leuke baan hoef je de regio niet uit!
Volgend artikelVoorleesuurtje over bomen in Bibliocenter Weert