Voorleesuurtje over bomen in Bibliocenter Weert

WEERT – Bomen, je kan ze zien en voelen, maar er ook verhalen over vertellen. Voorleesvrijwilliger Marie-Théresè van den Bergh leest op woensdag 16 februari om 14.45 uur boomverhalen voor aan kinderen in Bibliocenter Weert, aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Het voorleesuurtje haakt aan bij de Bomenactie Plant een boom in je tuin van de gemeente Weert en het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man (www.heerlijkweert.nl/bomenactie).

“Verhalen van kinderboekenschrijvers zoals Paul Biegel prikkelen de fantasie en vergroten de woordenschat van kinderen”, verduidelijkt José de Hoop van Bibliocenter. “Voor de ontwikkeling van kinderen is voorlezen belangrijk. Maar het is ook een intiem momentje als ouder met je kind(eren).”

Aan het eind van het voorleesuurtje schrijven of tekenen de kinderen hun gedachten over bomen op een papieren eiken- of kastanjeblad. Vervolgens hangen ze de bladeren in de boom, die tijdelijk op de jeugdafdeling staat. Het voorleesuurtje is gratis voor kinderen van 3 tot 9 jaar. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vorig artikelKunst­pos­ter ‘Vas­te­la­o­vend in Lim­bur­g’ ge­pre­sen­teerd
Volgend artikelOp weg naar één Integraal Kind Centrum voor Boshoven in Weert