Burgemeester Strous sluit woning in Linne na aantreffen hennepplantage

LINNE – Een woning aan de Schuttersstraat te Linne is op 20 december door burgemeester Strous gesloten voor de duur van drie maanden. Bij de ruiming van dit pand in oktober zijn ruim 100 gram henneptoppen en een grote hoeveel contant geld aangetroffen.

Er was sprake van een professioneel ingerichte hennepkwekerij. Alles wijst er op dat meerdere oogsten zijn geweest. Ook bleek dat de elektriciteitsmeter gemanipuleerd was, wat duidt op diefstal van stroom. Het is het vijfde pand dat door de burgemeester dit jaar werd gesloten.

Sluiting

Handel, gebruik en aanwezigheid van drugs hebben een nadelig effect op de openbare orde. Het kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten, zoals ripdeals, waarbij criminelen elkaar bestelen. De geconstateerde feiten zijn voor burgemeester Stef Strous aanleiding om het pand voor 3 maanden te sluiten. Het pand wordt voor die periode verzegeld. Op de deur en voor de ramen worden aankondigingen gehangen. De sluiting duurt van 20 december tot 20 maart 2022. De ruiming van dit pand vond plaats op 22 oktober. Voordat de burgemeester een drugspand kan sluiten moet een juridische procedure worden doorlopen. Daarom zit er altijd enige tijd zit tussen de datum van constatering en de daadwerkelijke sluiting.

Burgemeester Stef Strous licht zijn besluit als volgt toe: “De sluiting van dit drugspand past in het beleid van de gemeente Maasgouw. We treden hard op tegen de teelt en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in wijken en dorpen staan hierbij bij mij voorop. De gemeente blijft samen met politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst de strijd aangaan tegen drugs en drugsoverlast. Ik roep de inwoners van Maasgouw op om steeds alle verdachte drugsactiviteiten te blijven melden, zodat we snel in kunnen grijpen”.

Altijd melden

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Maasgouw en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Vorig artikelMarcel Vossen geslaagd voor 6e Dan taekwondo
Volgend artikelFinale Midde Limburgs Leedjes Festival is afgelast