SJG Weert topziekenhuis voor knieprotheses

SJG Weert

WEERT – SJG Weert behoort tot de beste ziekenhuizen van Nederland als het gaat om knieprotheses. Dat blijkt uit het jaarlijkse zorgonderzoek van Elsevier Weekblad en SiRM. Het ziekenhuis behaalde de maximale score voor deze orthopedische behandeling.

De orthopedisch chirurgen zijn blij met de erkenning. “In SJG Weert zijn we gespecialiseerd in de behandeling van gewrichtsslijtage in de knie en heup. We vinden het belangrijk om patiënten met slijtageklachten snel te zien, goed te adviseren over de mogelijkheden en uitgebreid te begeleiden rondom behandeling en herstel”, vertelt orthopeed Frank Rahusen. Daarvoor staat een team van orthopeden, sportartsen, fysiotherapeuten en artroseverpleegkundigen klaar. “Het is mooi om te zien dat de kwaliteit van onze zorg ook in dit onderzoek naar voren komt.”

Helaas worden op dit moment door het hele land veel orthopedische operaties uitgesteld vanwege de COVID-zorg. “We hopen dat de situatie snel verbetert en dat we onze patiënten goed nieuws kunnen brengen. Mijn advies is: wacht niet met het maken van een afspraak. Vaak kun je vooruit met adviezen of hulp van een fysiotherapeut. Ook kunnen we een operatie met behulp van een brace of injecties vaak voor langere tijd uitstellen of zelfs helemaal voorkomen. En als een operatieve ingreep wel de beste optie is, plannen we die zo gauw mogelijk in.”

Over het onderzoek 

‘De beste ziekenhuizen en klinieken’ is een jaarlijks terugkerend onderzoek van Elsevier Weekblad, ondersteund door Bureau SiRM. Voor zeven veelvoorkomende ingrepen is een vergelijking gemaakt tussen de ziekenhuizen en klinieken die deze aanbieden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van kwaliteitsinformatie van Zorginstituut Nederland.

Vorig artikelVrije School Weert start in augustus 2022
Volgend artikelOpen wandeling door de wijk Fatima