Open wandeling door de wijk Fatima

WEERT – De Stadsgidsen Weert organiseren op zondag 12 december een open wandeling door de wijk Fatima. Onder leiding van stadsgids Ed Bijmans wandelen belangstellenden langs diverse bijzondere plekken in deze oudste woonwijk van Weert.

Fatima staat bekend als de ‘eerste industriewijk’ van de stad met talloze gerenoveerde arbeiderswoningen én huizen in een tuindorpachtige omgeving.

De wijk is de laatste jaren ‘booming’ en is erg in trek bij jonge mensen; dit vanwege de karakteristieke woningen én de nabijheid van het centrum. Saillant detail: Fatima kent een uiterst actieve buurtvereniging en wijkraad.

Highlights

Tijdens de wandeling wordt o.a. aandacht geschonken aan de prachtige Fatimakerk (thans het Fatimahuis), ontworpen door de befaamde Weerter architect Weegels, aan het voormalige klooster en gymnasium van de Paters van de Heilige Geest, de Turkse moskee, het kerkhof en de Rumolduskapel aan de Molenpoort.

Vanwege de landelijke coronaregels dienen belangstellenden zich wél aan te melden via: [email protected]

Er wordt gebruikt gemaakt van headsets. De 1½ meter afstand wordt hierdoor vergemakkelijkt. Omdat tijdens de wandeling ook diverse gebouwen worden bezocht is het gebruik van mondneuskapjes verplicht.

  • Het maximale aantal wandelaars is: 20
  • De wandeling duurt ca. anderhalf uur.
  • De kosten bedragen € 3,- p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis!)
  • De start is om 14.00 uur op de Nieuwe Markt voor de Hema
Vorig artikelSJG Weert topziekenhuis voor knieprotheses
Volgend artikelExtra handjes voor zetten boostervaccinaties bij cliënten van Land van Horne